Belföld

Az MSZP nem ül egy asztalhoz a Jobbikkal

Veszélybe került az LMP által kezdeményezett a főpolgármesteri vita.
Kapcsolódó cikkek

Az MSZP főpolgármester-jelöltje nem kíván egy asztalhoz ülni a Jobbik képviselőjével, így nem vesz részt az LMP által kezdeményezett főpolgármester-jelölti vitán – áll Horváth Csaba keddi közleményében. Staudt Gábor, a Jobbik jelöltje bármikor kész a szakmai vitára. A Fidesz-KDNP később dönt a kérdésben. Az LMP hétfőn hívta vitára a főpolgármester-jelölteket.

Demokratának nem lehet partnere egyetlen szélsőséges párt vagy annak képviselője, nincs vele miről vitázni, nincs vele mit egyeztetni – így reagált az LMP megkeresésére az MSZP főpolgármester-jelöltje. Horváth Csaba elfogadhatatlannak nevezte Jávor Benedek LMP-s jelölt javaslatát. Mint fogalmazott: nem ül egy asztalhoz “koncentrációs táborokról álmodozókkal”, és elutasít a Jobbikkal való minden kapcsolatot.

A Jobbik főpolgármester-jelöltje szakmai vitát szeretne, amelyben ismertetheti pártja “erős programját”. Staudt Gábor a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy kész bármikor, bárkivel és bárhol vitázni a fővárost érintő kérdésekről. Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy már hetekkel korábban javasolta a jelöltek nyilvános vitáját.

A Fidesz-KDNP egyelőre nem döntött arról, hogy Tarlós István részt venne-e egy főpolgármester-jelölti vitában.

Az LMP főpolgármester-jelöltje hétfőn hívta nyilvános vitára a másik három párt jelöltjét. Jávor Benedek Tarlós István (Fidesz-KDNP), Horváth Csaba (MSZP) és Staudt Gábor (Jobbik) kampányfőnökeit felkérte, hogy minél előbb kezdjék meg a szükséges egyeztetéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik