Belföld

Az FDA elfogadta a Ciba Vision Focus Night&Day kontaktlencsét

Az Amerikai Egyesült Államok nagyhatalmú egészségügyi kormányszerve, a Food and Drug Administration (FDA) elfogadta a CIBA Vision Focus Night&Day kontaktlencsét, mint 30 napon át éjjel-nappal biztonságosan használható lencsét.

E termék az első, magas oxigén-áteresztőképességű lencse a piacon, amely megkapta ezt a kiemelkedően fontos jóváhagyást.
Stuart Heap, a CIBA Vision Kontaktlencse-Üzletágának elnöke nem palástolta büszkeségét: “Ezzel a lépéssel végleg bebizonyosodott, hogy a Focus Night&Day a legnagyobb felfedezés ebben az iparágban a lágy lencsék feltalálása óta, amely 30 éve történt. A CIBA Vision újítási, kutatási tevékenységének meglett az eredménye: kifejlesztette ezt az igazán áttörő terméket, amely az egész világon forradalmasítja a kontaktlencse-viselést. Büszke vagyok, hogy én jelenthetem be ezt az áttörő jelentőségű elismerést”- zárta szavait.

A Focus Night&Day-t a világ több mint 40 országában már elérhetik a vásárlók, így Magyarországon is. A mai napig 250.000 ember választotta ezt a kényelmes, egyedülálló megoldást, amelynek segítségével akár 30 napon keresztül hordhat kontaktlencsét a lehető legnagyobb biztonságban. És a rendszeres használók száma napról napra emelkedik.
“A sikerért természetesen megdolgoztunk” – folytatja Heap – “kutató-orvosaink több éven keresztül gyűjtötték a tapasztalatokat, páciensek ezrein.”
A Focus Night&Day valós alternatívát kínál a lézeres szemkorrekció helyett is.

A Focus Night&Day egyedülálló, úgynevezett Lotrafilcon A” nevű alapanyaga nagymértékben átengedi az oxigént, így megakadályozva az ennek hiányában kialakuló káros, és az egészségre ártalmas mellékhatásokat. A létező legmagasabb oxigénáteresztő képességgel rendelkezik: míg az egyéb lágy lencsék oxigénáteresztő képessége csupán 25-35 Dk/t, és a Balafilcon alapanyagúaké is csak 110 Dk/t, addig a Lotrafilcon A -ból készült Focus Night&Day 175 Dk/t mennyiségű oxigént enged át a szaruhártyára.
A Dk/t mérőszámot a világhírű és a szakma által egyhangúan elfogadott Harvitt és Bonano-féle vizsgálat fogalmazta meg először a szem oxigén-áteresztő képességének jellemzésére. A szervezet számára egészségügyi határértéket jelentő biztonsági küszöböt az Ő, – számos klinikai vizsgálatra alapozott – 1998-ban publikált tudományos tanulmányuk 125Dk/t értékre helyezte. Erre az oxigénmennyiségre van szüksége a szemnek ahhoz, hogy a normális működés biztosítható legyen.

Ez a jelenleg kapható legmagasabb értéket jelentő termék a világon!
Vagyis a hagyományos lencséknél körülbelül 6-szor, a Balafilcon alapanyagúaknál másfélszer több oxigént juttat a kontaklencsét viselők szemébe.

Rex Ghormley, a St. Louis-i Szemészeti Klinika elnöke szerint: “A Focus Night&Day az első olyan lencse, amely 100%-ban kielégíti viselői elvárásait, nemcsak mert tökéletes látást tesz lehetővé, hanem biztonságos és kényelmes megoldást kínál. Sőt az én elvárásaimnak is megfelel, mert tökéletes klinikai eredményekkel büszkélkedhet.”

A Novartis optikai és szemészeti termékekért felelős divíziója, a CIBA Vision. Az 1980-ban kisvállalkozásként indult cég napjainkra az optikai és szemészeti kutatásban, fejlesztésben és gyártásban nagyhatalommá nőtte ki magát. Világszerte 6.000 embert foglalkoztat. Az Egyesült Államokban lévő atlantai központból irányítják a kontaktlencsék, különböző szemészeti berendezések és eljárások, valamint optikai kiegészítő termékek kutatását, fejlesztését és gyártását. A CIBA Vision termékek ma már a világ több mint 70 országában vannak jelen, természetesen Magyarországon is.

További, részletes információért kérjük keresse fel a cég Internetes Honlapjait, a http://www.cibavision.com, a http://www.cibavision.hu -t, és a http://www.focus-mag.hu -t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik