Belföld

A Compaq ProLiant szerverek egy tranzakcióra jutó költsége kevesebb, mint 5 dollár

A Compaq Computer Corp. (NYSE: CPQ) ma bejelentette, hogy elsőként tett közzé 5 dollár alatti tranzakciós költséget mutató TPC-C teszteredményeket.

2001. szeptember 25-én a Microsoft Windows 2000 Servert és a Microsoft SQL Server 2000-et futtató, 1 GHz-es Pentium III processzort tartalmazó Compaq ProLiant ML530 szerver 9.347,24 tranzakciót hajtott végre percenként (tpmC), és az egy tpmC-re jutó költség mindössze 4,83 dollár volt.

Nagyobb érték az ügyfelek számára
A példa nélkül álló ár/teljesítmény arány jól bizonyítja, hogy a Compaq igyekszik a számítástechnikai összköltségek csökkentését elősegítő optimalizált ProLiant szerverekkel ellátni ügyfeleit. Kitűnő platformhagyományaihoz híven a Compaq elsőként tett közzé a TPC-C tesztek eredményei alapján 100 dollár alatti, később 10 dollár alatti tranzakciós költséget, amelyet mostanra sikerült 5 dollár alá csökkentenie. További információk a Compaq honlapján a http://www.compaq.com/products/servers/benchmarks/index.html címen, illetve a www.tpc.org címen olvashatók.

Háttérinformációk a cégről
Az 1982-ben alakult Compaq Computer Corporation (“Compaq”) vezető szerepet tölt be a világpiacon a vállalati technológiák és megoldások biztosításában. A Compaq hardverek, szoftverek, megoldások és szolgáltatások, köztük a szakma élvonalába tartozó vállalati tárolási és számítástechnikai megoldások, üzletileg kritikus hibatűrő megoldások, kommunikációs termékek, valamint hordozható személyi számítógépek tervezésével, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, amelyeket több mint 200 országban értékesítenek. A Compaqról, termékeiről és szolgáltatásairól a www.compaq.com címen található bővebb információ.

A Compaq és a Compaq logó a Compaq Information Technologies Group, L.P. védjegye. Ez a sajtóközlemény előretekintő kijelentéseket tartalmaz, amelyek kockázatokat, bizonytalanságokat és feltételezéseket hordoznak magukban. A meg nem történt tényekre utaló kijelentések előretekintő kijelentéseknek minősülnek. A kockázatok, bizonytalanságok és feltételezések magukban rejtik azt a lehetőséget, hogy a Hewlett-Packard és a Compaq fúziója nem zárul le, illetve a hatósági jóváhagyáshoz a cégeket esetleg kötelezik a tranzakció egyes pontjainak megváltoztatására, illetve a tervezett fúzió lezárulása előtt a cégek tevékenysége megsínyli a bizonytalanságot; bizonyos termékek és szolgáltatások eladása szempontjából a piac nem a vártnak megfelelően alakul; e termékek és szolgáltatások fejlesztése nem a tervek szerint megy; a Compaq és a Hewlett-Packard nem tudja átállítani az ügyfeleket, nem tudja sikeresen véghezvinni integrációs stratégiáját, illetve nem tudja megvalósítani a tervezett szinergiát; a Compaq és a Hewlett-Packard amerikai tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott időnkénti jelentéseiben ismertetett egyéb kockázatok (a teljesség igénye nélkül beleértve a Compaq 2000. december 31-ével lezárult pénzügyi évre vonatkozó, Form 10-K űrlapon benyújtott éves jelentését, a HP 2000. október 31-ével lezárult pénzügyi évre vonatkozó, Form 10-K űrlapon benyújtott éves jelentését, valamint a későbbiekben benyújtott jelentéseiket). Ha bármely ilyen kockázat vagy bizonytalanság bekövetkezik, illetve bármely ilyen feltételezés helytelennek bizonyul, a Compaq eredményei lényegesen eltérhetnek azoktól a várakozásoktól, amelyeket a Compaq ezekben a kijelentésekben megfogalmazott.

A TPC-C a Tranzakciófeldolgozási Teljesítmény Tanács (Transaction Processing Performance Council, TPC) védjegye. További információért tekintse meg a TPC honlapját, a www.tpc.org címen. Compaq ProLiant ML530 2001. szeptember 25-én: 9.347,24 tpmC, 4,83 $/tpmC, összköltség 45.132 dollár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik