Nagyvilág

Ugyanazzal a fegyverrel öltek két francia merényletben

Ugyanazt a motort és ugyanazt a fegyvert használták a dél-franciaországi Toulouse-ban és Montaubanban végrehajtott merényletek során - közölték hétfőn rendőrségi források.

A Yamaha márkájú, T-MAX típusú robogót Toulouse-ban lopták több mint egy héttel ezelőtt, s valamennyi merénylethez 11.43-as kaliberű lőszert használtak.

Négyen vesztették életüket egy zsidó iskola előtt a dél-franciaországi városban, amikor egy motoros többször rálőtt az épület előtt várakozó gyerekek és szülők egy csoportjára. A támadásban egy 30 éves héber nyelvtanár, és két, 3 és 5 éves gyermeke a helyszínen meghalt. Egy 10 éves kislány, az iskolaigazgató gyermeke néhány órával később a kórházban belehalt sérüléseibe. A lövöldözésnek több súlyos sérültje is van: egy iskolást és az intézmény gondnokát életveszélyes sérülésekkel ápolják.

Egy héttel ezelőtt szintén Toulouse-ban megöltek egy szolgálaton kívüli tiszthelyettest, néhány nappal később pedig a szomszédos Montauban-ban három fiatal katonát, akik közül a köztársasági elnök közlése szerint ketten muzulmán vallású, arab származásúak voltak, a harmadik pedig a Franciaországhoz tartozó Antillák-szigetéről származó fekete bőrű volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik