Belföld

Az európai mobil piacon elsőként a Compaq és a Vodafone D2 kínál GPRS csatlakozáskezelő szoftvert futtató kézi eszközt

A Compaq európai, közel-keleti és afrikai országokat tömörítő EMEA-régiója és a németországi Vodafone D2 ma bemutatott, Európában egyedülálló új csomagja Bluetooth technológián alapuló kézi eszközt és a vezeték nélküli adatforgalmi képességeket automatikusan beállító, felhasználóbarát csatlakozáskezelő szoftvert tartalmaz.

A Vodafone D2 ügyfelei Compaq iPAQ zsebszámítógépüket Bluetooth vagy infravörös technológiára felkészített GPRS-mobiltelefonhoz csatlakoztatva, azonnal bekapcsolódhatnak a vezeték nélküli kommunikációba: internetezhetnek, WAP-funkciókat vehetnek igénybe, valamint elektronikus leveleket és SMS-üzeneteket továbbíthatnak a Vodafone D2 GPRS-hálózatán.

A Compaq versenytársait megelőzve jelent meg a piacon integrált Bluetooth technológiával felszerelt kézi eszközzel, Európában pedig a Vodafone D2-vel közösen, elsőként bocsát a felhasználók rendelkezésére egyszerűen használható GPRS-megoldást. A Compaq és Vodafone D2 a 3GSM Világkonferencia keretében, Cannes-ban, a Compaq standján (1. csarnok, B7 és B8) mutatják be a nagyközönségnek az új megoldást.
“Olyan innovatív, egyszerűen használható megoldással akartunk piacra lépni, amellyel ügyfeleink a “plug and play” technológiáknál megszokott kényelem mellett vehetik igénybe vezeték nélküli adatszolgáltatásainkat” – nyilatkozta Dr. Oliver Mauss, a Vodafone D2 termékmarketing igazgatóságának vezetője. “A Bluetooth-alapú iPAQ zsebszámítógép valamint a gyors és egyszerű beállítást támogató, speciális szoftver együttese kategóriájában páratlan megoldásnak számít. Tökéletes platformot biztosít a közeljövőben gyors ütemben tovább bővülő különféle vezeték nélküli szolgáltatások – pl. internetezés, elektronikus levelezés, mobil kereskedelmi és szórakoztató funkciók – hasznosításához.”
A Vodafone D2 2002. február 1-én vezette be az új megoldást Németország területén. A csomag egy Bluetooth technológiára felkészített Compaq iPAQ Pocket PC H3870 kézi eszközből és egy felhasználóbarát csatlakozáskezelő szoftverből áll, amely a Vodafone D2 beállításait (POP3; domainnév-szolgáltató; WAP-átjáró) automatikusan a Compaq iPAQ PC-re telepíti. Igény esetén az ügyfelek Vodafone GPRS-előfizetéssel kínált, Bluetooth-alapú új GPRS-mobiltelefont is vásárolhatnak a Compaq iPAQ zsebszámítógéphez.
“A GPRS-hálózattal kompatibilis vezeték nélküli adathozzáférési eszközök forgalmazása jól kiegészíti a Compaq 25 éves távközlési és vezeték nélküli hagyományait.” – jelentette ki Antoine Barre, a Compaq EMEA-régióhoz tartozó Access Business Group mobil számítástechnikai üzletágának igazgatója. “A vezeték nélküli technológiák terén elvégzett legújabb fejlesztések nyomán új szakaszba lépett a távközlési szektorral folytatott együttműködésünk. A hagyományos ügyfél-beszállító viszony mellett mostantól már partnerként is megjelenünk a Vodafone D2-höz hasonló szolgáltatók oldalán, hogy közösen nyújtsunk komplett vezeték nélküli megoldásokat a különféle ügyfélcsoportok számára.”
A Compaq több felhasználóbarát GPRS hozzáférési eszközt is kínál az üzleti és magánfelhasználóknak. Az érdeklődők kétféle csomagból választhatnak: az egyik egy Bluetooth-alapú iPAQ PC-ből és egy GPRS-telefonból áll, a másik pedig egy Multiport-technológiával (WLAN, Bluetooth, GPRS) ellátott Evo noteszgépet és egy Bluetooth-mobiltelefont tartalmaz – amely a későbbiekben a Compaq idei bevezetésre szánt, közvetlen GPRS-kapcsolatot biztosító moduljával is helyettesíthető lesz.
Márciusban a cég bevezeti GSM/GPRS vezeték nélküli bővítőcsomagját, amelynek kombinált eszköze egyszerűen az iPAQ-hoz csatlakoztatható. Olyan háromsávos termékről van szó, amely az SMS-üzenetküldést, a WAP-működést, az elektronikus levelezést, valamint az internetes böngészést egyaránt támogatja. A Compaq jelenleg a világ több pontján, különböző távközlési szolgáltatókkal együttműködve teszteli új vezeték nélküli csomagját.

Néhány szó a Vodafone D2-ről
A németországi Vodafone D2 a világ egyik legnagyobb és legjobb minőségű mobil hálózatának üzemeltetője. A D2 hálózat mobil előfizetőinek száma 2001. decemberében elérte a 21,9 milliót. A csúcsminőségű és stabil hálózat mellett a Vodafone németországi leányvállalata a mobil e-mail előfizetési lehetőségtől kezdve egészen a “Eurocall” európai roaming-tarifáig, a szolgáltatások széles kínálatával áll ügyfelei rendelkezésére. A mobil multimédia és mobil internet kihívásaira reagálva a Vodafone D2 máris bevezette rendszerében a modern adatforgalmi technológiákat (pl. a GPRS-t és a HSCSD-t). A németországi Düsseldorfból irányított vállalat a mobil távközlés UMTS-re épülő új fejezetét is felkészülten várja. Fejlesztői már az UMTS-hálózat kereskedelmi célú üzemkezdése előtt egy évvel mind laboratóriumi, mind pedig éles környezetben sikeresen tesztelték a rendszer valamennyi adatkommunikációs technológiáját (köztük a virtuális áramkör alapú, a kapcsolt és a csomagalapú technológiákat). Az UMTS-hálózat egyik kísérleti projektje a németországi Münchenben zajlik.

Háttérinformációk a cégről
Az 1982-ben alakult Compaq Computer Corporation a vállalati technológiák és megoldások egyik legnagyobb szállítója a világon. A Compaq hardverek, szoftverek, megoldások és szolgáltatások – köztük ágazatvezető vállalati tárolási és számítástechnikai megoldások, üzletileg kritikus hibatűrő megoldások, kommunikációs termékek, valamint asztali és hordozható személyi számítógépek – tervezésével, fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, amelyeket több mint 200 országban értékesít. A Compaqról és termékeiről bővebb információ található a http://www.compaq.com és http://www.compaq.hu címen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik