Nagyvilág

Betört a Teletubbies Észak-Koreába

A Kim Dzsong Un vezette diktatúra fejet hajtott a BBC három klasszikusa előtt és vetíteni kezdik a rezsim hivatalos tévécsatornáján.

A népszerű mese, a Teletubbies mellett a Doctor Who és a Top Gear is műsorra kerül – írja a Quartz. Az angol BBC még nem kommentálta a hírt, de azt tudni lehetett, hogy már január óta folytak a tárgyalások. Ugyanakkor mindenki arra figyelmeztet, hogy ez nem a nyitás jele Észak-Koreától, sokkal inkább annak köszönhető, hogy a diktatórikus állam nem tudta megfékezni az országba csempészett sorozatok terjedését, így inkább a hivatalos utat választotta.

A Quartz szerint az országban általános jelenségnek számítanak a házkutatások, amikor a hatóságok külföldi DVD-ket keresnek, tavaly pedig nyolcvan embert végeztek ki, mert dél-koreai műsorokat néztek.

A portál arról is ír, hogy a vezetés célja ezzel a lépéssel az lehet, hogy visszaszorítsa a csempészetet, megfékezze a feketepiaci kereskedelmet és visszaédesgesse az embereket az állami tévé képernyői elé. Tinky Winky-vel, Dipsy-vel, Laa-Laa-val és Po-val többek között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik