Belföld

Digitális mozi a MOM Parkban – Holnap nyílik a Palace

A United Cinemas International Central Europe (UCICE) 2002. március 2-án megnyitja első magyarországi moziját a PALACE-t, a Budapesten lévő MOM Park bevásárlóközpontban.

A 6 103 négyzetméteres, 2 487 ülőhelyes létesítménynek impozáns bejárata, egyedülálló befogadótere és három emeleten elosztva 9 vetítőterme van. A PALACE-ban a UCICE a Pepsi támogatásával egyúttal bemutatja Magyarország első Digitális Filmvetítőjét. A Kinoton GmbH által biztosított Barco D-CineStar film-vetítőgép megalkotásához QuVis Stserver-t és olyan Texas Instruments DLP CinemaTM technológiát alkalmaztak, amely már a mozi technológia legújabb generációját képviseli.

A UCI az amerikai Paramount Pictures és a Universal Studios közös lányvállalata. Az UCICE-t 1999-ben Arthur Goldblatt és V.J Maury alapította az Argus Capital Group pénzügyi támogatásával. V.J Maury egyben a jelenleg Magyarországon, Szlovákiában és a Cseh Köztársaságban működő UCICE ügyvezető igazgatója is. A UCICE a világ egyik legnagyobb mozi hálózatának a United Cinemas International-nak (UCI) a tagja, mely 11 ország 106 városában 1 010 vetítőteremmel rendelkezik és 6 500 alkalmazottat foglalkoztat.

V.J Maury szerint a UCICE legfőbb célkitűzése az, hogy a vendégek különleges “mozivarázs” élményben részesüljenek.”Olyan csapatot kovácsoltunk össze, amely e világszínvonalú létesítmény falain belül elsőrangú vendéglátást biztosít a hozzánk látogatóknak. A PALACE küldetése az, hogy a moziba járás ismét közkedvelt kikapcsolódási formává váljon. A város legnagyobb art deco stílusjegyekkel díszített vetítőtermeivel, s olyan hatalmas terekkel büszkélkedhetünk, amelyek tökéletesen alkalmasak nagyobb csoportos rendezvények szervezésére is. Reméljük, hogy sikerül a filmet kedvelők körében kialakítanunk egy olyan közösséget, amely rendszeres látogatójává válik a PALACE-nak. Az UCICE komoly perspektívát lát a Digitális Filmvetítő által kínált lehetőségekben. Az új technológiának köszönhetően nem csak a filmek minősége lesz kifogástalan, de a filmvetítő azt is lehetővé teszi, hogy élőben közvetítsünk például sporteseményeket és kulturális rendezvényeket a PALACE-ban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik