Kultúra

Újra koncertezik az Európa Kiadó

Bár néhányan talán azt hitték, hogy 2006-ban örökre elbúcsúzott a színpadtól az Európa Kiadó, idén tavasszal a banda ismét koncertezni fog.

A fellépések ötlete azután született meg, hogy az 1994-ben külföldre költözött zenekarvezető, Menyhárt Jenő hazatért Magyarországra, és az érdeklődés olyan nagy, hogy a május 28-ára és 29-ére a Gödörbe meghirdetett bulik közül az első már teltházas is lett, ezért még egy koncertet bejelentettek 30-ára. Az együttesre azonban már annyit sem kell várni, amennyi addig még hátravan, ugyanis 19-én Pécsen is fellépnek a Pécsi Est Caféban.

Az 1980-ban, a rövid ideig létező URH romjain alakult meghatározó underground csapat utoljára 2004-ben aktivizálta magát annak kapcsán, hogy hazánk csatlakozott az Európai Unióhoz.

A mostani budapesti fellépésekre csupa neves kísérő szegődik a banda mellé: az előzenekar 28-án és 30-án a Balaton, 29-én pedig Bárdos Deák Ági új formációja, a Bardo lesz, míg az estét pénteken a Szilvási Gipsy Folk Band, szombaton a Técsői Banda, vasárnap pedig a Paddy and the GAS Station zárja. A bulikon emellett a Greenpeace-től a Levegő Munkacsoporton át az Amnesty Internationalig több civil szervezet is bemutatkozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik