Szórakozás

Alekosz nyerte a ValóVilág 4-et

Az Okostojás lett az az egy, aki mindent vitt: az autót, az álomotthont, a luxusutat és a havi egymillió forintot egy éven át.

Hét év után tavaly novemberben újra indult az RTL Klub egyik legsikeresebb műsora, amelyben a nézők hónapokon át nyomon követhették a villalakók életét. A ValóVilág 4 kezdetét egy közvéleménykutatás előzte meg; a beszavazó-show-kon a nézők 42 jelölt közül választották ki azt a 16-ot, aki beköltözhetett a ValóVillába.


Live TV by Ustream

Több mint öt hónap küzdelem, 165 nap „rabság” után vasárnap este végre kiderül, hogy a VV4 16 játékosa közül ki viszi el az álomnyereményt. A döntőben három játékos, Alekosz, Éva és Jerzy küzd a nézők szavazataiért. A kérdés, hogy Szabolcs, Laci és Milo után ki lesz a ValóVilág széria negyedik győztese. A nézői szavazatok döntik majd el, hogy ki hagyja el győztesként utoljára a Villát, és nyeri meg a főnyereményt: egy lakást, egy autót, egy luxusutazást és havi 1 millió forintot egy éven át.

Jerzy Béci kiejtésével jutott a fináléig, Alekosz Zsófit és Gombit ütötte ki a játékból, Éva pedig négy játékost is legyőzött (Leonidászt, Ildikót, Gigit és Anikót), és ezzel ő lett a ValóVilág 4 legjobb női játékosa.

Vasárnap 19 óra után pár perccel a stúdióból bejelentkeztek a Villába a műsorvezetők, Lilu és Sebestyén Balázs. Alekosz elárulta, hogy még szeretett volna még egyszer mindent alaposan megnézni a luxusbörtönben, és sajnálja, hogy itt kell hagynia szeretett “otthonát”. Éva és Jerzy viszont már alig várja, hogy kimehessen.

165 nappal a finálé előtt, 2010. november 20-án költöztek be az első lakók a ValóVillába. A VV4 volt a leghosszabb széria, és a legnagyobb létszám a valóságshow eddigi történetében. Volt itt minden: Zsuzsi dobálózása, majd kizárása a játékból, kialakultak komoly barátságok és örök ellenségek, volt, aki önként távozott, Gina férje, Kristóf kiesése után sétált ki önként a Villából, míg Laci kényszerből adta fel a versenyt, és persze szerelmi történetekből is akadt bőven, Giginek és Jerzynek köszönhetően.

Félórával a műsor kezdete után megmutatták a szavazatok állását: 22, 32 és 46 százalék szerepelt a fantomképek alatt, de ekkor még nem lehetett tudni, hogy kik vannak a fotók alatt.

Béci villaléte előtt zenei karrier után áhítozott, ami talán most el is indulhat. Első dalát az élőshow-ban mutatta be három férfi táncossal és testvérével, Gigivel.

A reklám után az X-Faktor felfedezettje, Király L. Norbi adta elő első saját dalát, a „Valami elveszett”-et, közben Lilu és Balázs bementek a luxusbörtönbe a villalakókhoz. A nappali kanapéján beszélgettek az elmúlt 165 napról, majd megnézték együtt a legjobb pillanatokat a VV4 történetéből, valamint az exvillalakók buzdító kampányfilmjeit.

20 óra 30 perckor már mindhárom finalista a stúdióban versengett a nézők kegyeiért. Ismét megmutatták a fantomképeket: az állás nem sokat változott, 21, 33 és 46 százalékon álltak ekkor a játékosok. Ezután a finalisták önportrétait láthattuk.

Következtek a kortesbeszédek: a sort Alekosz édesanyja kezdte, majd Éva édesapja folytatta, végül pedig Jerzy sógora zárta.

Kilenc után pár perccel, Delhusa Gjon örökzöld slágere után Sebestyén Balázs egy kis időre leállította a szavazást. és akinek a legkevesebb voksa volt, már nem harcolhatott tovább a főnyereményért. A Törtető robbantotta a hármasfogatot; 22 százalékot kapott. Alekosz megrendült, Jerzy viszont egyre izgatottabb lett. A sírdogáló, szőke vadmacska nem távozott üres kézzel: egy plazmatévével gazdagodott. Tehát a végső megmérettetés a két fiú között folytatódik.

A még versenyben lévő finalisták kapcsolatáról egy kisfilm emlékezett meg. Közben a nézők is aktivizálták magukat, az egyik valóságshow-hős elhúzott egy kicsit: 59-41 százalékra változott a szavazatok állása.

Alekosz és Jerzy jó és rossz pillanatai után ismételten megmutattak az állást, de most először a nézők láthatták a nevek felett szereplő fotókat is. Az arány nem változott: az Okostojás 59-41-re vezet. Ezután a finalisták saját magukért mondhattak beszédet.

Az exvillalakók 6-5 arányban Alekoszt várják győztesnek. A játékosoknak ezt követően vissza kellett menniük a Villába és ott megvárniuk, hogy milyen végeredményt hoz az este. A szavazás utolsó 3 percében Vastag Csaba, az X-Faktor nyertese adta elő első slágerét, a Szállj! című dalt.

Fél tizenegy előtt pár perccel a szavazatokat lezárták, véget ért a ValóVilág 4 játéka. Kapcsolták a két fiút, akik kezüket tördelve, izgatottan várták a végeredményt. A főnyereményt 56 százalékkal Alekosz nyerte; övé tehát az autó, a lakás, az álomút és egy éven keresztül havi egymillió forint. Elsőként költözött be, és utolsóként távozott; bezárult a kör.

Jerzy – bár mint mondta, nagyon rosszul érintette a vereség -, nem tört össze; örül, hogy újra átölelheti szeretteit és, hogy eddig eljutott.

“Fantasztikus érzés, felfoghatatlan” – mondta a Villában a szabályok szerint magára maradt Alekosz meghatottan. Miután egy kicsit összeszedte magát, és már levegőt is kapott, multimilliomosként első dolga az volt, hogy ivott egy pohár pezsgőt, majd utoljára bement a hálószobába, ahol az elmúlt 165 napot töltötte. “Itt éltem, köszönöm szépen” – búcsúzott az ágyától.

Alekosz sűrű füstön verekedte keresztül magát, amikor visszatért a stúdióba. A közönség állva ünnepelte.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik