Belföld

Hamis riadóban evakuáltak ezreket

Zarándokok ezreit kellett több órára eltávolítani a délnyugat-franciaországi Lourdes szentélyeinek környékéről egy pokolgépriadó miatt, amely végül hamisnak bizonyult, így a helyet újra megnyithatták - közölték a helyi hatóságok.

Az intézmény sajtószolgálata szerint idén mintegy 30 ezer ember látogatja meg a zarándokhelyet Mária mennybevételének ünnepén.

“A figyelmeztetés a rendőrségre érkezett, és aszerint négy pokolgép fog felrobbanni 15 órakor a szentélyek területén” – mondta röviddel dél után Pierre Adias, a sajtószolgálat illetékese.

Hat nyelven szólították fel távozásra a zarándokokat, és a kiürítés a délre tervezett miséig nyugodtan lezajlott.
René Bidal, a Felső-Pireneusok rendőrfőnöke később elmondta, hogy dél körül egy telefonfülkéből egy “erős mediterrán akcentussal” beszélő férfi telefonált, aki “eléggé elszántnak tűnt”, ezért “komolyan kellett vennünk a dolgot”.

A rendőrség tűzszerészei alaposan átvizsgálták a szentélyeket és a környéket, de semmit sem találtak. A helyet délután fél 5 körül újra megnyitották a zarándokok előtt az 5 órakor esedékes körmenetre, amely a zarándoklat egyik csúcspontja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik