Sport

Ha napokon belül nem áll pénz a házhoz, csődöt jelent a BL-ben szereplő kézicsapat

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Ha péntekig nem szerez valahonnan 25 millió norvég koronát (bő 800 millió forintot) a Vipers Kristiansand női kézilabadacsapata, a klubvezetés kénytelen csődöt jelenteni. Minderről a Bajnokok Ligájában is szereplő csapat honlapján jelent meg pénteken egy közlemény.

A Vipers már 2024 elején bajba került, akkor még sikerült orvosolni a problémát. A nyáron aztán értékesítették a csapat legnagyobb sztárját, az orosz Anna Vjahirjevát, de még ezek után is arról nyilatkozott Peter Gitmark, a Vipers Kristiansand igazgatótanácsának elnöke, hogy továbbra likviditási problémái vannak a norvég klubnak.

Döntő lesz a pénteki nap, mivel a klubnak fizetést kell fizetnie az alkalmazottaknak, de ha nem áll rendelkezésre a kellő összeg, akkor a folytatás nem lehetséges

– áll a közleményben, ami lényegében egy felhívás norvég és nemzetközi cégek számára, hogy szálljanak be támogatóként a Vipers mögé, amely ígéretet tett arra is, hogy nem szedi be addig a pénzt, míg nincs meg a 25 millió koronányi ígérete.

A Vipers hétszer nyerte meg a norvég bajnokságot, míg a Bajnokok Ligájában 2021-ben, 2022-ben és 2023-ban is csúcsra értek a norvégok. A csapat most is ott van a Bajnokok Ligája mezőnyében, a Győr csoportjában, egy-egy győzelem és öt döntetlen eddig a mérlege.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik