Sport

„A helyzet elég kritikus” – a csőd szélén táncol a női kézilabda-BL címvédője

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Nehéz anyagi helyzetbe került a norvég Vipers Kristiansand, amely megnyerte a női kézilabda Bajnokok Ligája legutóbbi három kiírását. A norvég TV2 cikke szerint már a játékosok is beszálltak a szponzorok felkutatásába.

 A helyzet elég kritikus

mondta a lapnak Benedicte Löylan, a klub általános igazgatója.

Elmondása szerint 2023-ban jelentősen megugrottak a csapat utazási költségei, a norvég korona euróval szembeni gyengülését is megérezték, és voltak olyan támogatóik, akik csődöt jelentettek.

A Vipersnél már faragtak is a jövő évi költségvetésen, miközben szeretnének jó Bajnokok Ligája-csapat maradni. Jelenleg azért kalapoznak, hogy a mostani szezont rendben be tudják fejezni. Kifizetetlen számlájuk nincs, és nem is szeretnék, ha lenne a későbbiekben sem.

Kemény a helyzet, és elsősorban nem is magamra gondolok, hanem arra, hogy mit jelent mindez a városnak, a gyerekeknek. Ez sokkal többeket érint, mint egy-egy embert. Gombóc lesz tőle a torkmban és könnybe lábad a szemem

– mondta a csapat klasszis kapusa, Katrine Lunde.

Löylan elárulta a TV2-nek, hogy a játékosok is beszálltak a támogatok felkutatásába, és felhívtak cégeket, hogy tudnák-e támogatni a klubot. A sportvezető szerint ez is mutatja, hogy nemcsak a pályán, hanem azon kívül is igazi klasszisok.

Kapcsolódó
Rémálom a horvátoknak, sérülés miatt véget ért a gólzsák Eb-je
Nem kizárt, hogy Ivan Martinovicra több hónapos kihagyás vár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik