Belföld

Nyomozás van folyamatban a napokra eltűnt jenői polgármesternő ellen

KEREKES ILDIKÓ / FACEBOOK
KEREKES ILDIKÓ / FACEBOOK

Egy korábbi uniós pályázat elszámolása miatt indult nyomozás Jenő település újraválasztott polgármestere ellen – írta az Index.

Kerekes Ildikó a múlt héten tűnt el, családja sem tudott a hollétéről, és mikor a telefonhívásokra sem reagált, a rendőrség is keresni kezdte. A körözést kedden vették le a Police.hu-ról, miután egy szegedi hotelben rábukkantak az 50 éves politikusnőre.

A lap szerint Kerekes Ildikó egy másik önkormányzatnál volt pénzügyi vezető, ahol az uniós pályázatokat kezelte. Helyi forrásaink szerint egy vállalkozó jelentette fel.

A polgármesternőt hétfőn éjjel találták meg, Szegeden. A hotelben orvost kellett hívni hozzá, mert rosszul lett. Az Index azt írta, hogy hiányos öltözékben, nem közszereplőhöz méltó állapotban került elő és állítólag búcsúlevél is volt nála.

A jenői képviselő-testület alakuló ülése október 10-én, csütörtökön lesz, ám egyelőre nem tudni, hogy a polgármesternő részt vesz-e az eseményen.

Kerekes Ildikó a júniusi választásokon magabiztosan nyert a polgármesteri posztért folyó versenyben.  A Székesfehérvárhoz közel található településen több mint 51 százalék szavazott rá, míg a második helyezett Keserü Imre 33 százalékot kapott. Bár a politikus a polgármester-választáson függetlenként indult el 2024-ben, mégis a Fidesz–KDNP színeiben szerepelt a vármegyei listán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik