Belföld

Egy ferencvárosi cég igazgatóságában kapott helyet Karácsony Gergely volt kabinetfőnöke

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Ferencváros városfejlesztési cégében, a FEV IX. Zrt.-ben lett igazgatósági tag Karácsony Gergely korábbi kabinetfőnöke – erősítette meg lapunknak az Index értesülését Balogh Samu.

Balogh azt írta, hogy Baranyi Krisztina polgármestertől kapta a felkérést, amelyet szívesen vállalt, mivel elmondása szerint sok szállal kötődik a kerülethez. „Ráadásul több olyan városfejlesztési projektjük is van, ami kifejezetten érdekes a számomra” – tette hozzá.

Az Index megírta azt is, hogy Balogh a ferencvárosi pozíción felül a Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft-nél kaphat munkát. Balogh erről lapunk azt nyilatkozta, hogy habár Karácsony korábban elmondta, hogy továbbra is számít a szakmai munkájára, ezt az értesülést nem tudja megerősíteni.

Balogh szeptember végén távozott korábbi pozíciójából. Távozásáról akkor azt mondta: „Egy kabinetfőnök akkor tud motiváltan dolgozni, ha maradéktalanul tud azonosulni a vezetés döntéseivel. Márpedig az elmúlt években voltak olyan kanyarok, amikbe néha én is beleszédültem”.

A kabinetfőnöki posztot Szentirmai Judit, a Bajnai-kormány egykori államtitkára vette át.

Balogh Samuval tavaly készítettünk interjút:

Kapcsolódó
Balogh Samu: A dugókat megakadályozni képes ötleteinket a kormány lehúzta a napirendről
Milyen jövő vár a Nyugati téri felüljáróra és társaira? Miért nem lehet jelenleg rendezni a sorsukat? És miért születtek meg egyáltalán? Balogh Samu várostervezővel, a főpolgármester kabinetfőnökével beszélgettünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik