Belföld europoli

Deutsch Tamás: Magyar Péter az új Gyurcsány

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Némileg szokatlan módon hosszabb poszttal jelentkezett a Facebookon Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője, bejegyzése fókuszába pedig Magyar Péter és a Tisza Párt brüsszeli tevékenységét helyezte.

Deutsch azzal vádolta meg a Tisza Pártot, hogy „az első adandó alkalommal” eltörölnék a rezsicsökkentést. Minderre Gerzsenyi Gabriella, a Tisza Párt EP-képviselőjének legutóbbi felszólalásában látta meg a bizonyítékot Deutsch. Amint azt a Tisza Párt is kommunikálta, Gerzsenyi több kérdést is érintett a felszólalásában, amiben arra igyekezett felhívni a figyelmet, hogy a soros elnökséget betöltő Orbán Viktor elnökségi programjának környezetvédelmi része „felszínes és ambíció nélküli”. A képviselő az akkumulátorgyárak szennyezésétől kezdve a kémiai szúnyogirtás kérdésén át az egészséges ivóvíz biztosításának ügyéig több témát is érintett, végül pedig valóban feltett egy olyan kérdést: „Tervezik-e a rezsicsökkentés által kivéreztetett szolgáltatók feltőkésítését?”. Deutsch Tamás a jelek szerint ezt úgy értékelte, hogy a Tisza Párt el akarja törölni a rezsicsökkentést.

„De honnan is ismerős ez a rezsicsökkentés elleni durva ellenzéki támadás? Hát persze, pontosan ugyanezt csinálta az összes, aférfiúr által csak »óellenzéknek« mondott dollárbaloldali magyar EP-képviselő: kimentek Brüsszelbe és onnan támadták a rezsicsökkentést, a magyar érdekeket, a magyar embereket” – írta Deutsch, Magyar Pétert az Instagramja után következetesen „aférfiúrnak” nevezve. Ezután pedig levonta azt a következtetést, hogy

a Tisza az új DK, Magyar az új Gyurcsány.

A poszt alá már meg is érkezett Magyar Péter válasza. A Tisza Párt elnöke azt írta Deuschnak: „Hazudsz, mint mindig.”

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik