Sport

Bilincsbe verték a reptéren Olekszandr Uszik vitathatatlan bokszbajnokot

Mohammed Saad / ANADOLU / Anadolu via AFP
Mohammed Saad / ANADOLU / Anadolu via AFP

Lengyelországban rövid időre őrizetbe vették Olekszandr Uszik vitathatatlan, nehézsúlyú bokszvilágbajnokot, aki decemberben ismét ringbe lép Tyson Fury ellen. Az ukrán bokszoló Krakkóból utazott volna Spanyolországba – mivel az ESPN szerint Valenciában fog felkészülni a brit klasszis elleni visszavágóra –, ám őt és edzőjét, Szergej Lapint nem engedték fel a repülőre, mivel

a légitársaság illetékesei szerint nem voltak utazásra alkalmas állapotban.

A 37 éves bokszoló felesége is ott volt az esetnél, és videót töltött fel az X-re, amikor férjét bilincsben vitték el.

„Félreértés történt, de hamar megoldódott” – írta Uszik az X-en, majd sajtóhírek szerint azt állította, hogy csak a 14 órás utazástól fáradtak el, mivel csaknem 900 kilométert tettek meg autóval Kijev és Krakkó között. Uszik továbbá megköszönte az ukrán diplomaták segítségét, valamint azt is kiemelte, becsüli, hogy a lengyel rendőrség tette a kötelességét. Volodimir Zelenszkij mindeközben csalódottságának adott hangot, hogy így bántak Lengyelországban az ukrán bajnokkal.

Uszik májusban, Rijádban megosztott pontozással győzte le Furyt címegyesítő meccsen, és lett azzal abszolút nehézsúlyú világbajnok. A visszavágót pedig december 21-én rendezik, ugyancsak Rijádban.

Kapcsolódó
Babos Tímea a korai kiesés után: Az eredmények a béka segge alatt vannak
Az első fordulóban kiesett cseh társával a thaiföldi tornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik