Belföld

Súlyosan megégett egy négyéves kisfiú, miután fejjel beleesett a szemétégetőbe

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azzal az apával szemben, akinek a gondatlansága miatt beleesett a négyéves kisfia a szemétégetőbe és súlyosan megégett.

A főügyészség közleménye szerint a férfi tavaly szeptember 22-én nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott nagykállói otthonában, amelytől még másnap is ittas volt. Ekkor határozta el, hogy a családi ház udvarán egy nagyméretű gödröt ás, és abban a ház körül felgyűlt hulladékot és ruhaneműket elégeti.

A férfi a gödröt megtöltötte, majd a hulladékot meggyújtotta, s amikor az égni kezdett, egy doboz sörrel a kezében, a gödörtől néhány méterre leült egy székre pihenni. Eközben a férfi felügyelete alatt az udvaron játszott a 4 éves gyermeke, aki a tárolóból kihozott egy ruhadarabot, hogy azt a tűzbe dobja.

A férfi észlelte a gyermek szándékát, azonban nem akadályozta meg, hogy a veszélyes területet megközelítse. A gyermek a gödör széléhez érve az egyensúlyát elvesztette, és fejjel előre az égő hulladékba zuhant. A férfi a lábánál fogva kirántotta a gödörből. A gyerek azonban addigra már kiterjedt, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért a gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik