Belföld

Újra tanít a pedagógus, aki szóban bántalmazott egy kislányt, akinek ezért öngyilkos gondolatai lettek

Ismét tanít az a pedagógus, aki hónapokon keresztül alázott, fenyegetett egy kilencéves kislányt, aki a verbális bántalmazástól depressziós lett és öngyilkossági gondolatai támadtak – számolt be róla az RTL Híradó.

A 24.hu-n korábban megírtuk, hogy a kisgyerek, Emma (anyukájának elmondása szerint) a jelzéseinek ellenére az iskola vezetése és a tankerület sem cselekedett a bántalmazó tanár ellen. A Dunaújvárosi Tankerületi Központ csak azután rúgta ki a pedagógust, júliusban, hogy a kétségbeesett szülő a médiához fordult segítéségért.

A szülők egy idő után, bizonyítékszerzés érdekében, egy hátizsákba rejtett diktafonnal heteken keresztül felvették, a tanár hogyan bántalmazza a kislányt. A hangfelvételek szerint a tanár rendszeresen olyanokat mondott a gyereknek, hogy „baromagyú”, „Kitekerem a nyakad!” vagy hogy „Ki kíváncsi rád?”

A tanár kirúgása után a rendőrség is nyomozni kezdett, kiskorú veszélyeztetése miatt, a szülőket azonban azóta senki sem hallgatta meg a rendőrségen kívül.

Miért kellett végignéznem azt, ahogy a kislányom tönkremegy, anélkül, hogy tudnám, miért? És akkor még mindig tanít…

– mondta a könnyeivel küszködve az anyuka a híradónak. A szülőt ugyanis a tanév kezdetével sokan megkeresték, azt közölve, hogy a lányát bántalmazó tanító néhány településsel arrébb újra dolgozni kezdett egy iskolában.

Bori-Hegyi Melinda, az anyuka elmondása szerint közel két tucat levelet írt a közoktatásért felelős intézményrendszer különböző szintjeinek és Pintér Sándor belügyminiszternek is, hogy megismerhesse az ügy kivizsgálásáról készült jegyzőkönyveket és hogy megtudja, az iskolaigazgatót és a tankerület vezetőjét miért nem vonták felelősségre a történtek miatt. Eddig annak ellenére sem kaptak sehonnan érdemi választ, hogy Gulyás Gergely egy kormányinfón azt mondta az ügyről, hogy „természetesen mindenkinek a felelősségét vizsgálni kell, akihez ilyen információ eljutott, és nem tett semmit”.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik