Belföld

Soltész Miklós: Mindig voltak bűnök az egyházban, mi magunk is bűnösök vagyunk

MTI
MTI

Mindig voltak bűnök az egyházban, mi magunk is bűnösök vagyunk, mégis itt vagyunk kétezer éve

– mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Pest vármegyei Piliscsabán a kívülről felújított katolikus templom megáldása után.

Soltész Miklós arra biztatta és kérte a piliscsabai közösséget, merjék megvallani hitüket akkor is, ha az egyházban is vannak bűnök. Soha a világ egyetlen pontján és időszakában sem voltak bűntelenek az emberek – tette hozzá. Az apostolok megtagadták Jézust kereszthalála előtt és gyáván elbújtak, később mégis hirdették az evangéliumot, a mártírhalált is vállalva érte – emlékeztetett.

„Bármilyen támadás is ér minket (…), merjük bevallani, hogy tele vagyunk hibával és bűnnel”, de a célunk, a feladatunk és a felelősségünk óriási – fogalmazott az államtitkár.

A megújult templomot Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök áldotta meg szentmise keretében. A főpásztor a szentmise elején arról beszélt: a közös összefogással, a kormány támogatásával megújult templom egy megújulni tudó közösség otthona. Azt kérte a közösségtől, legyenek Krisztus egyházának hűséges, egyre állhatatosabb és következetesebb tanúi – írja az MTI.

Kapcsolódó
Bese Gergő, a melegpartikkal lebukott fideszközeli pap: „Nagyon nehéz napokon vagyunk túl, és a neheze még csak most következik"
Bese TikTok videójában azt mondta, „hiszem, hogy minden ami történt, nem a véletlen műve, az Istennek ezzel is szándéka van."

Ajánlott videó

Olvasói sztorik