Kultúra

„Az én szívem megszakadt” – anyja halála miatt nem tudta átvenni díját Nicole Kidman Velencében

Alberto Pizzoli / AFP
Nicole Kidman a Velencei Filmfesztivál vörös szőnyegén
Alberto Pizzoli / AFP
Nicole Kidman a Velencei Filmfesztivál vörös szőnyegén
A rendezőn keresztül üzent a közönségnek.

Ahogy mi is megírtuk, Nicole Kidman kapta a legjobb színésznő díját a Babygirl című filmben nyújtott alakításáért a Velencei Filmfesztiválon. Az ausztrál származású hollywoodi sztár meg is érkezett az olasz városba, ám végül nem tudta átvenni a díjat, mert hirtelen el kellett utaznia, mikor a díjátadó előtt értesült „gyönyörű, bátor anyja”, Janelle haláláról.

Még sokkos állapotban vagyok, és a családommal kell lennem. De ez a díj neki szól. Ő formált engem, ő irányított és ő tett engem. Az élet és a művészet ütközése szívszaggató. És az én szívem megszakadt

– írta Kidman a közleményben, amelyet a Babygirl holland rendezője, Halina Reijn olvasott föl. Végül a rendező vette át a díjat is a színésznő helyett.

A Sydney Morning Heraldnak adott 2020-as interjújában Kidman így jellemezte anyját:

Ő lobbantotta bennem lángra a tüzet, hogy a jelenlegi karrieremet kövessem, mert mindig is a kedvében akartam járni. De ő is a saját útját járta, és azt akarta, hogy a lányainak is ugyanúgy lehetőségük legyen a saját útjukat járni. Anya nem feltétlenül azt a karriert kapta, amit szeretett volna, de eltökélt volt abban, hogy a lányai egyenlő lehetőségekhez jussanak.

Kapcsolódó
Pedro Almodóvar filmje kapta a fődíjat Velencében
Nicole Kidman lett a legjobb színésznő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik