Belföld

Magyar Péter: Aki másnak vermet ás, maga esik bele

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Aki másnak vermet ás, maga esik bele. Közérdekű adatigényléssel fordulok a Honvéd Kórházhoz és a fenntartó Belügyminisztériumhoz, hogy a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok, a képviselők és családtagjaik hányszor kaptak akár normál, akár VIP ellátást a Honvéd Kórházban

– közölte Magyar Péter szombaton Facebook-oldalán, miután pénteken a Magyar Nemzet különösen védett, szenzitív egészségügyi adatokat közölt a Tisza Párt elnökéről és családtagjairól: a lap nyilvánosságra hozta, hogy hányszor vettek igénybe kórházi VIP-ellátást az elmúlt években, közte azt is, hogy hány napig volt fekvőbeteg a politikus három évvel ezelőtt.

A cikk megjelenését követően lapunk a Honvédkórházat és a Honvédelmi Minisztériumot kereste meg kérdéseivel, ám csak a Kormányzati Tájékoztatási Központtól kaptunk választ, amely mindössze ennyiben merült ki: „Magyar Péter közszereplővé vált, viselnie kell a nyilvánosságot akkor is, ha az neki kellemetlen”.

A kormány reakciójára utalva Magyar a szombati posztjában úgy fogalmazott: „No, Tóni, emlékeim szerint ti is közszereplők vagytok. Van egy ötletem: kerüljenek a ti kezeléseitek adatai is mielőbb nyilvánosságra! Lássuk azt is, hogy hány kormánytag, képviselő feleségét/gyerekét szállították be a vak komondorral történt találkozás után a Honvéd Kórház VIP szobáiba gyógyulni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik