Belföld

Nem értette az eladó, milyen alkoholt akar, dühében beverte a trafik plexifalát

300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki 2022 nyarán, dühében beverte a plexifalat az egyik budapesti dohányboltban.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a férfi reggel bement Csepelen, a Rákóczi Ferenc úton lévő egyik trafikba, azért, hogy szeszes italt vásároljon. Az üzlet alkalmazottja az utcáról beszűrődő zaj, valamint a pulton elhelyezett plexifal miatt nem értette, amit a férfi mondott neki, ezért visszakérdezett, ami miatt viszont a vevő ingerült lett.

Miközben kiszolgálták, a férfi trágár módon sértegette a dohánybolti dolgozót. Amikor az alkalmazott át akarta adni a visszajáró pénzérmét, az leesett a pultról. Erre a férfi dühében akkorát belevert ököllel a plexifalba, hogy az leesett és lesodorta a férfi által vett italokat. A plexifal és egy üveg eltört, több dobozból pedig kifolyt az ital. A férfi nem sokkal ezt követően elhagyta a helyszínt.

A garázdaság vétségével vádolt elkövető 300 ezres pénzbüntetést kapott, de az ügyészség súlyosabb pénzbüntetés kiszabásáért fellebbezett.

Olvasói sztorik