Belföld

Szegedi műhibagyanú: egy francia férfi halála miatt nyomoznak

Magyar párja szerint egy recept hiánya okozta a tragédiát.

Egy 47 éves, francia férfi tüdőembóliában halt meg, de tragédiája azzal kezdődött, hogy a sarka szilánkosra tört Szegeden. A műtét után úgy engedték el a traumatológiai klinikáról, hogy nem kapott receptet, amivel a vérhígítót kiválthatták volna. A férfi párja, Ilona a Blikknek azt állítja, ez vezetett a vérrög kialakulásához. A lapnak a nő felidézte, hogy a műtét után, a kórházban minden rendben ment, néhány nap múlva párját hazaengedték.

Gyógytornászként tudta, otthon mire lesz szükségük, de, amikor a gyógyszerre rákérdezett, azt mondták, ha a doktor úr nem adott receptet, akkor nem kell. A zárójelentésben, odahaza viszont azt olvasta, felírtak 30 vérhígító injekciót. Azonnal hívta a kórházat, de újra csak annyit feleltek, ha nem kaptak receptet, nincs szükség vérhígítóra. A férfi bokája közben egyre nagyobb területen vörösödött. Receptet tíz nap múlva, a kontrollvizsgálaton, július 25-én kaptak, de a vérhígító dacára sem változott állapota, augusztus 4-én meghalt.

A nő meggyőződése, hogy párja élne, ha folyamatosan kapta volna a vérhígítót. Ügyvédhez fordult. Feljelentést tettek. A rendőrség először nem akarta vizsgálni a haláleset körülményeit, de az ügyészség a nyomozás elrendelésére utasította. Ábrahám Csaba, ügyvéd, egészségügyi szakjogász a lapnak azt mondta, az ügyészség egyetértett velük abban, vizsgálni kell, hogy

az injekció beadásának 10 napon át történt elmaradása hozzájárult-e a Laurent halálát okozó vérrög kialakulásához.

A rendőrség a lappal annyit közölt, az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult büntetőeljárás. Az eljárás érdekeire tekintettel további információt nem közöltek. A lap kereste a szegedi klinikai központot is, de még nem válaszoltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik