Belföld

Lázár hallgat, miközben mindenki a fejét akarja a MÁV összeomlása miatt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Másfél hete még közlekedés infóra keresztelt sajtótájékoztatón ecsetelte a kormány nagyszabású átalakítási terveit az ötpontos közlekedési akciótervvel Lázár János közlekedési miniszter. Azóta az elmúlt pár napban szinte teljesen összeomlott a vasúti közlekedés, és ezzel együtt Lázár is eltűnt a nyilvánosság elől, hiába szólítják fel egyre többen lemondásra.

Szombaton a Balaton–Budapest-vonalon tört el egy sín, ami miatt leállt a teljes forgalom, ritkán látható káoszt és késéseket okozva. Vasárnap este a Keleti pályaudvarnál állt le a forgalom, mivel kisiklott egy Intercity, valószínűleg a váltó alkatrésze törhetett el. A legforgalmasabb pályaudvart le kellett zárni, és csak kedd délelőttre állhat helyre a forgalom. A malőr százezert utas érinthetett. Hétfőn pedig előbb a Nyugati pályaudvar esett el egy ceglédi vonalon történt síntörés miatt, majd a Déli pályaudvaron is óriási késések keletkeztek egy baleset miatt.

Még szerencse, hogy nincs Északi pályaudvar

reagált a káoszra Magyar Péter, a Tisza párt elnöke, aki szerint Lázár Jánosnak le kellene mondania.

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár is Lázár felelősségét firtatta, szerinte minden lépéssel csak mélyítette a magyar vasút egyre súlyosabb válságát. „Nos, vajon a fejessaláta szavatossága tart-e tovább?” – tette fel a költői kérdést Vitézy, mely szerint Lázár vagy a fejessaláta bírja-e tovább (Liz Truss volt brit kormányfőt versenyeztette meg annak idején egy brit bulvárlap egy fejes salátával, a saláta nyert).

Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt pártja, a Mindenki Magyarországa Néppárt is lemondásra szólította fel Lázárt, mivel képtelen „megfékezni a MÁV összeomlását”.

Az LMP pedig a gazdasági bizottságban hallgatná meg Lázárt az országos forgalmi válság miatt.

Lázár cikkünk megjelenéséig nem szólalt meg a vasúti káosz miatt, a közösségi oldalán a mostani helyzetben furán mutatnak felújított állomásokról, vonalakról szóló MÁV-videók, az pedig talán a legbizarrabb, hogy pár nappal azután, hogy bejelentette a közlekedés alapjog, és erről külön posztban is megemlékezett, összeomlott a vasúti közlekedés, amiről igazi horrorsztorikat osztanak meg szerkesztőségünkkel az olvasóink.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik