Sport

Még nem lélegezhet fel a világelső, alaposabban kivizsgálják a doppingügyét

Jason Whitman / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jason Whitman / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Alaposan megvizsgálja Jannik Sinner ügyét a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA), miután kiderült, hogy a férfi teniszezők világranglistáját vezető olasz játékos márciusban kétszer is pozitív tesztet adott az Indian Wells-i tornán.

Az idén Australian Open-győztes 23 éves teniszező elődöntős volt a kaliforniai viadalon, az ottani mintájában mutatták ki a tiltott anabolikus szteroidot. A sportág tisztaságát felügyelő szervezet (ITIA) keddi bejelentése szerint azonban – noha a tornán gyűjtött pénzdíjától és pontjaitól megfosztották – nem függesztették fel a játékjogát, miután egy független bíróság megállapította: a szer nem az ő hibájából került a szervezetébe. Az indoklás szerint az egyik stábtagja saját magán alkalmazott egy vény nélkül kapható spray-t egy seb kezelésére, mialatt napi rendszerességgel masszírozta Sinnert.

A döntés ellen a WADA fellebbezhet a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), és ahogy a montreali központú szervezet szerdán közölte: alaposan megvizsgálja az ügyet.

A keddi hír többeket is felháborított a sport, ezen belül a tenisz világában, a kanadai játékos, Denis Shapovalov például azt írta az X-oldalán, hogy

különböző játékosok, különböző szabályok,

hozzátéve: el sem tudja képzelni, hogy mit éreznek most a hasonló vétségekért eltiltott sportolók.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik