Belföld

Magyar Péter: Penészes konyhában főzik az ebédet a betegeknek a Jahn Ferenc Kórházban

Magyar Péter / Facebook
A Jahn Ferenc Kórház penészes szellőzői
Magyar Péter / Facebook
A Jahn Ferenc Kórház penészes szellőzői

Penészesek a szellőzők a Jahn Ferenc Kórház konyhájában, ahol naponta 600 betegnek főzik az ebédet – derül ki abból a videóból, amelyet Magyar Péter töltött fel a Facebookra szerdán.

A Tisza Párt elnöke kórházi körútja során ezúttal egy félig felújított kórházba látogatott el, ahol a renoválás során nem mindenhol fért bele a klímaberendezések beszerelése, ezért Magyar állítása szerint a krónikus ápolási osztályon és a pszichiátrián 35 fokban szenvednek a betegek. De ugyanilyen hőség van a konyhán is.

Az EP-képviselő a videóban elmondta, hogy a konyhai dolgozók nagyon régóta jelezték már, hogy penészesek a szellőzők és omladozik a tető. Három hete voltak felmérni, de nem tudni, mikor fog bármi történni. Magyar hozzátette: megkérdezték a kórház vezetését, hogy ez a konyha megfelel-e az ÁNTSZ előírásainak, de állítása szerint csak mosolyogtak.

Magyar Péter az utóbbi hetekben ellátogatott a Péterfy Sándor utcai Kórházba, a Heim Pál Gyermekkórházba és a Szent Imre Kórházba is és áldatlan állapotokat talált.

Ezért foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és annak minősített esete, a több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt feljelentést tett, mivel állítása szerint a a kormányzati szervek és egyes egészségügyi intézmények vezetői elmulasztották a kórházi klíma berendezések kötelező fertőtlenítését, karbantartását és javítását, illetőleg a magyar egészségügyi intézményekben az alapvető higiéniai szabályok betartását, betartatását és a kórházi mosdók fertőtlenítőszerrel és szappannal való ellátását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik