Szórakozás

Morbid viccek a Sikoly 4 forgatásán

A horrornagymester Wes Craven a forgatáson is bedobta magát, hogy a szereplők félelme hihető legyen a vásznon.

Craven első mutatványa az volt, amikor megkérte a filmek legendás, maszkos gyilkosát alakító színészt, hogy sose jelenjen meg a forgatáson a jeleneteken kívül – majd rávette a stábtagokat, hogy Sikoly-maszkkal a fejükön, a legváratlanabb pillanatokban ijesszenek rá a film két fiatal sztárjára, Hayden Panettiere-re és Emma Robertsre.

„Az egész Wes technikájához tartozott. Azt akarta, hogy ne tudjunk arcot kapcsolni a hanghoz, mármint a maszkon kívül, így komolyan féltünk a jelenetek alatt” – nyilatkozta Panettiere a Total Film magazinnak, majd azt is bevallotta, a filmek fekete-fehér maszkjától egyébként is teljesen kirázza a hideg. „Nagyon utálom azt az álarcot, főleg a késsel meg a kergetéssel. Az egész olyan, mint amikor egy medencében úszol, de az agyad bekattan, és hirtelen azt várod, hogy megjelenjen mögötted egy cápa. Noha pontosan tudod, hogy nem lehet ott a cápa, mégis úszni kezdesz, mint egy őrült, mert üldöznek, neked meg menekülnöd kell.”

Panettiere kolléganője, Emma Roberts sem tudott szó nélkül elmenni a rendező taktikája mellett. „Megrohant az adrenalin, néhányszor tényleg rendesen féltem a jelenetek alatt. Tudtam, hogy csak játék, attól még ijesztő volt” – jelentette ki Roberts.

A beszámolók szerint azonban Wes Craven nem csak az újonc színészeket szerette „hangulatba hozni” – Neve Campbell, a Sikoly-filmek állandó szereplője is megkapta a magáét. „A jelenetemben ki kellett nyitnom egy ajtót, és elvileg nem lett volna mögötte senki. Ekkor hirtelen előugrott Wes, és halálosan rám ijesztett. Mondjuk tény, hogy számíthattam volna a dologra, hiszen nem először dolgozom vele” – nyilatkozta a színésznő.

AJÁNLOTT LINKEK:

Kiborította a rendező a Sikoly színészeit – angolul (W.E.N.N.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik