Belföld

Magyar Péter visszatért az Egyenes Beszédbe, és ezúttal ott is maradt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Magyar Péter visszatért az ATV Egyenes Beszéd című műsorába, és ezúttal ott is maradt, az interjút viszont nem Rónai Egon készítette vele, hanem Szöllősi Györgyi.

Magyar arról beszélt, hogy a szintén tiszás EP-képviselő Kulja Andrással elkezdték végigjárni a kórházakat, hogy megnézzék, milyen állapotban vannak azok. Eddig a Szent János Kórházban jártak, ahol valóban körbevezették őket.

Semmelweis Ignác hazájában a vécékben sehol nem volt se fertőtlenítő, se szappan.

– mondta a kórházi állapotokról, amelyekért szerinte az felelős, hogy a KEF alá rendelték a beszerzéseket.

Magyarék ma a Péterfy kórházba szerettek volna bemenni, és őket ugyan beengedték, de az RTL stábját nem, helyette lelakatolták a bejáratot.

Szerinte a mostani problémákat pármilliárd forintból rendezni lehetett volna, de 14 év alatt nem tették meg. Arról beszélt, hogy 500 milliárd forintot kellene legalább átcsoportosítani erre az ügyre, és ha a Tisza kormányra kerül, akkor meg is teszik ezt, és Rogán Antal minisztériumától fogják ezt átirányítani.

Magyar elmondta, hogy mind a négy frakcióvezetőt felkérte a fővárosban egyeztetni, és egyedül Szentkirályi Alexandra mondott nemet.

Talán kezdhetné azzal, hogy az ötszázmillió forint közpénzt, amit a kampányára költöttek, visszafizeti, vagy küld a Fidesz egy kompetens képviselőt, akivel együtt lehet működni.

– mondta.

Azt is mondta, hogy még mindig nem döntötte el, beül-e a fővárosi közgyűlésbe. Arról is beszélt, hogy ha kormányra kerülnek, legalább a zöldségek és gyümölcsök áfáját öt százalékra csökkentik.

Magyar szerint mindenképp együtt kell dolgoznia a Fidesznek a Tiszával, mert ha a kormány olimpiát szeretne rendezni, ahhoz lakásépítési program is kell, amihez az ő támogatásuk is szükséges lesz.

Magyar június 10-én hagyta ott az Egyenes Beszéd élő adása közben stúdiót. A politikust a választásokat követő adásban Rónai Egon műsorvezető egy dossziéval várta, amelyben összegyűjtötték, hányszor invitálták Magyart a csatornához, miközben ő a választások utáni beszédében azt állította, hogy nem hívták meg. Az interjúban elhangzott, hogy március vége és május eleje között nem kapott meghívást, de erre Rónai azt mondta, nem igaz.

A műsorvezető ezután közölte, egyetlen dolgot kér:

Ezt az áldatlan kutyakomédiát hagyjuk abba.

Erre Magyar felállt, kivonult. A műsor miatt a Médiatanács is vizsgálódott, amit augusztus elején azzal zártak, hogy nem merült fel az emberi méltóság sérelme az interjúnál. A kivonulás témája viszont a mostani műsorban nem került szóba, kérdésként sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik