Sport

Zalánki Gergő: Pofáncsapnak és semmi, nálunk meg ezt befújják, fura ez a sport néha

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedd este az Európa-bajnok spanyol csapattól.

Egy meglehetősen enervált, kevés gólt hozó mérkőzés volt ez, amelyen egyszer sem vezetett Varga Zsolt együttese, ráadásul az egyenlítések után is mindig tudott húzni egy váratlant az ellenfelünk. Az ötödik olimpiáján szereplő Varga Dénes szerint a szervezett ellenfél ellen csak bravúrgólt dobott a magyar csapat, „egyszerűen jobban játszottak”. Zalánki Gergő is érezte, hogy van némi mentális fásultság a csapaton, de más is elégedetlenségre adott okoz a számára.

Nem akarok bírózni, de valahogy ez a bírói felfogás is segítette, hogy egy kicsit heves meccs legyen. Fura nekem most a vízilabda ezzel a sok VAR-ral. Mindenki odafigyel, hogy ne legyen semmi, de közben meg a víz fölött két-háromszor pofáncsapnak és semmi, nálunk meg ezt befújják és kiállítás, fura ez a sport nekem néha. A lényeg az, hogy ez egy főpróba volt, lehet javítani, nem a világ vége. Videózunk, készülünk tovább

– mondta Zalánki az M4 Sportnak lefújás után.

A férfi pólósok az első fordulóban 13-12-re verték a házigazda francia együttest, így három ponttal állnak a B csoportban. Legközelebb a japánokkal játszanak a mieink, majd jöhetnek az ausztrálok és végül a szerbek. A hatosból az első négy csapat lép tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik