Élő Sport

Utolsó másodperces góllal kapott ki a kéziválogatott, Kós és Telegdy elődöntős, pástra lép a férfi kardcsapat – élő hírfolyam az olimpia 5. napjáról

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Szerda reggel nagy nap virrad Párizsban! A 2024-es olimpia ötödik versenynapján ugyanis komoly éremesélyeseknek szoríthatunk majd:

  • A napot triatlonozóink kezdik, Bicsák Bence és Lehmann Csongor is jó esélyekkel indul, a nőknél Kuttor-Bragmayer Zsanett 7. helyen szállt ki a Szajnából, a kerékpáros köröket követően még mindig top 10-ben volt, azonban a futás nem jött ki jól a magyar triatlonosnak és 26. helyen zárt.
  • Kilenctől a férfi puskások mezőnyében Pekler Zalán és Péni István sem jutott döntőbe, előbbi 32., utóbbi 21. helyen zárt.
  • Velük egyidőben kezdődött a férfi kézilabda-válogatott mérkőzése, amelyen az utolsó másodpercben kapott góllal kaptunk ki Norvégiától 26-25-re.
  • Eközben persze figyeltünk azért az egypárevezősök C/D elődöntőjére is, amelyben Pétervári-Molnár Bendegúz második lett futamában, így a 13-18. helyért küzdhet majd.
  • Asztaliteniszben Póta Georgina ugyan megnyerte az első szettet Sin Ju Bin ellen, de végül 4-1-re kikapott, így a második fordulóban kiesett.
  • Nem sokkal később már a cselgáncsozók számára is befejeződött a szerdai program, Gercsák Szabina 70 kilogrammos mezőnyben aranyponttal kikapott az ausztrál Aoife Coughlantől, Tóth Krisztiánt pedig vele egyidőben a férfiak 90 kilogrammos mezőnyében leléptették a román Alex Cret elleni meccsen.
  • Úszásban 11 órakor vigyázó tekintetünket az uszodára vetjük, ahol Kós Hubert és Telegdy Ádám 200 háton, Kapás Boglárka pedig 200 pillangón vesz részt selejtezőn. Bízunk benne, hogy mindhárman elődöntősök lesznek este is, de a program csúcsa utánuk jöhet majd, hiszen Milák Kristóf 200 pillangón (20:36-kor kezdődik), Németh Nándor pedig száz gyorson döntőzik majd 22:22-kor.
  • A férfi kardcsapat is pástra lép szerdán, az ő első asszójuk 13:30 magasságában várható. A magyar csapatot Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Rabb Krisztián alkotja.
  • A tornászok összetett döntőjében pedig Mészáros Krisztofer sikereinek szoríthatunk majd 17:30-tól.

A magyar versenyzők szerdai versenynapjának időbeosztását ebbe a cikkbe gyűjtöttük össze.

Kapás is elődöntőbe jutott

Kapás Boglárka betegsége után vállalta a 200 pillangóúszást, a második futamban pedig ötödik helyen fordult 50 és 100 méter után is. Smith, Schakell és Bach is elhúzott, de szép hajrával 2:09.28-as idővel csapott célba, ami elég volt ahhoz, hogy középdöntőbe jusson.

„Ryan, lány lesz"

Ez állt a táblán, amit Ryan Murphy felesége tartott a lelátón. Így tudta meg az amerikai úszó az olimpián, hogy milyen nemű babát várnak.

Kós és Telegdy is elődöntős 200 háton

Kós beragadt az első ötven méteren, utolsóként fordult, miközben Telegdy az ötödik helyen tempózott a táv első felében. Nem izgulta túl a magyar versenyző a futamát, de az utolsó hosszt rendesen megnyomta és végül harmadik helyen, 1:57.01-es idővel csapott célba. Ez is elég volt az elődöntőhöz, sőt 1:57.98-as idővel Telegdy is továbbjutott. A futam vesztese Luke Greenbank, aki megnyerte a futamot, de kizárták, mert túl későn jött föl a víz alól a rajtot követően.

Jönnek a magyar úszók!

Már javában zajlik a küzdelem, de medencéhez érkezett Kós Hubert és Telegdy Ádám. Ugyanabban a futamban indulnak 200 háton.

Péni István és Pekler Zalán sem jutott döntőbe

A légpuska után a férfi 50 méteres összetett szám selejtezőjében Péni István a 21., Pekler Zalán pedig a 32. helyen végzett a szerdai alapversenyben a párizsi olimpia sportlövőversenyeinek otthont adó Chateauroux-ban. A 10 méteren 18. Péni a 3×20 lövést 587, míg a légben 17. Pekler 582 körrel zárta, így mindketten messze voltak a nyolcas döntőtől, melyhez legalább 590 körrel lett volna szükség. Ezzel mindkettejük számára véget ért az olimpia.

Csobbannak a férfi triatlonosaink

Kuttor-Bragmayer Zsanett versenyzése után férfi triatlonosaink is megkezdik az olimpiát. Bicsák Bence és Lehmann Csongor már a Szajnában szeli a habokat.

Varga Jennifer / 24.hu

Ma sem nyerünk érmet cselgáncsban, Gercsák és Tóth is kiesett

A tokiói olimpián férfi 90 kg-ban bronzérmet szerző Tóth Krisztián Párizsban már a legjobb 32 között búcsúzni kényszerült, miután leléptették a román Alex Cret elleni meccsen. Gercsák Szabina női 70 kg-osok mezőnyében lépett tatamira egy időben Tóthtal és neki is az első meccs jelentette a végállomást, mivel aranyponttal kikapott az ausztrál Aoife Coughlantől.

26. helyen zárta a triatlonversenyt Kuttor-Bragmayer Zsanett

A hajnali órákban a Szajna vízminőségét versenyre alkalmasnak ítélték, így 8 órakor elrajtolhatott a női triatlon mezőnye. Az úszást követően 7. helyen szállt ki a vízből a magyar versenyző, aki a kerékpáros körök során is az élmezőnnyel haladt, 40 kilométer bringázás után tartotta a 7. helyét, ám végül a futás alatt leszakadt az élbolytól és végül a 26. helyen zárt.

A versenyt a hazai pályán versenyző Cassandre Beugrand nyerte, ami a franciák első aranya volt triatlonban az olimpiák történetében. A dobogóra az első olimpiáján résztvevő Julie Derron Svájcból és Beth Potter Nagy-Britanniából került fel.

Kuttor-Bragmayer Zsanett 26. zárt triatlonban

A tokiói 12. hely után Párizsban 26. lett a Team Újbuda SE versenyzője. A Szajnából a 7. helyen szállt ki, a kerékpáros köröket követően még mindig top 10-ben volt, azonban a futás nem jött ki jól a magyar triatlonosnak.

Francia siker női triatlonban

A hazai közönség előtt versenyző Cassandre Beaugrand nyerte a női triatlont a svájci Derron és a brit Potter előtt. A címvédő, Duffy az ötödik helyen zárt.

Simone Bilesé a nap bejegyzése

Lusta, tehetségtelen olimpiai bajnokok

– írta az amerikai női tornászválogatottat győzelemre vezető Simone Biles Instagram-bejegyzésében.

Az előzmények ismerete nélkül ez elég rejtélyes, megmagyarázzuk: Biles képaláírása a tokiói ezüstérmes, háromszoros világbajnok MyKayla Skinnernek szólt, aki az olimpia előtt saját Instáján alkotott finoman fogalmazva sem hízelgő véleményt a válogatottról. A kommentmező meg tele van világklasszis tornászokkal, akik a jelek alapján szintén nem Skinner véleményét osztották…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simone Biles (@simonebiles) által megosztott bejegyzés

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik