Belföld

Megalakult a Wokebusters, a jobboldali kultúrharc gyorsreagálású szupercsapata

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Szánthó Miklós elnök szerint a békekultúrharc fokozódik, és a liberális, kommunista woke-istákkal szemben nemzetközivé kell tenni a fideszes antiglobalizmust.

Az Alapjogokért Központ elérkezettnek látta a nemzetközi helyzet állapotát arra, hogy Wokebusters néven létrehozza a jobboldal gyorsreagálású hadtestét, ami egy nemzetközi kommunikációs riadólánc, és egyben online és offline politikai akcióközösség is. Szánthó Miklós, a frissen megalakuló kultúrharcos elitosztag – nem mellesleg a Fidesz holdudvarának bástyáját jelentő Alapjogokért Központ – vezetője az ünnepélyes sajtótájékoztatón határozottan előrebocsátotta, hogy„a liberális, kommunista woke-jelenséggel” szemben nemzetközi dimenzióba kell emelni az antiglobalizmust.

Az első számú wokebuster szerint stratégiai célok mentén igenis össze kell szervezni a világ jobboldali erőit, és ebben a magyar jobboldal már most kulcsszerepet játszik.

„A woke-isták ugyanúgy támadják Istent, hazát és családot Európában, Észak- vagy éppen Dél-Amerikában. Céljuk egy posztkeresztény, posztnemzeti és a biológiai törvényein is túllépő világfalu létrehozása” – ajánlotta megfontolásra világértelmezését Szánthó. „Ennek alátámasztására elég a Biblia tanításának gyűlöletbeszédként való minősítésére, az Európa-szerte államilag támogatott Izrael-ellenességre gondolni” – vélekedett többek között ekképp a direktor, de azt, hogy állításait mire alapozza, már nem érezte kifejtésre érdemesnek.

A Wokebusters igencsak ambiciózus célja, hogy „élő információs csomópont legyen, kezdeményezője új akcióknak, hírvivője jó gyakorlatnak Magyarországról vagy máshonnan”, amelyek szolgálják a fideszes kultúrpolitika vívmányainak rendületlen terjesztését az egész világban.

A woke-isták elleni antiglobalista világkörüli hálózat korai jelzőrendszerként fog működni azon „veszélyes jelenségek kapcsán, amelyek a progresszív erők ármánykodása miatt felütik a fejüket és vélelmezhető, hogy azokat exportálni akarják. Riadólánc lesz olyan beavatkozások kapcsán, amelyek nyilvánvaló és közvetlen veszéllyel fenyegetnek, legyen szó választási csalásról Dél-Amerikában, a jobboldali média ellehetetlenítéséről Spanyolországban vagy a legdurvább politikai-pénzügyi zsarolásról Magyarország ellen” – mondta Szánthó Miklós elnök úr a nyilvánosság képviselőinek.

A nemzetközi kultúrharc új csúcsfegyverének, „a gyorsreagálású hadtestnek” a kommunikációs tevékenységét rendezvények, konferenciák, workshopok, ifjúsági ösztöndíjak, és az őszre tervezett világkörüli Wokebusters-turné egészíti ki. Utóbbi Argentínát, Chilét, Spanyolországot, Olaszországot, az Egyesült Államokat és Izraelt is érinti majd – számolt be az MTI.

Szánthó újságírói kérdésre megosztotta egyedi értelmezését a francia parlamenti választásokról is: úgy véli, hogy a végeredmény nem a szélsőjobboldali Marine Le Pen vereségét hozta el, viszont megállapította, hogy „a liberálisoktól a szélsőbaloldalig egy felháborító népfront jött létre.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik