Belföld

Húsz évre visszamenőleges vagyonosodási vizsgálatot ígér Magyar Péter minden politikussal szemben

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Ha a Tisza Párt felhatalmazást kap a magyar emberektől, teljesen új vagyonnyilatkozati rendszert vezetünk be és húsz évre visszamenőleg, minden magas rangú politikust és családtagjaikat vagyonosodási vizsgálatnak vetjük alá

közölte a Facebook-oldalán Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke már májusban, az európai parlementi választások előtt is jelezte, vagyonosodási vizsgálatot indítanának minden politikus ellen, ezt most részletesebben is kifejtette. Azt írta:

ha a politikusok nem tudnak elszámolni a tényleges gazdagodásuk forrásával, akkor a különbözetet adóhiányként be fogják fizetni az államkasszába. Ha nem fizetik be, akkor a végrehajtók behajtják rajtuk.

A Tisza Párt honlapjára hétfőn töltötték fel az európai parlamenti mandátumhoz jutott képviselőik magánérdekeltségeiről szóló hivatalos nyilatkozatokat. Ezek nem a hagyományos értelemben vett vagyonnyilatkozatok, vagyis a képviselők olyan vagyontárgyairól, mint például ingatlan, állampapír vagy részvénytulajdon, nem tartalmaztak adatokat, az viszont kiderült belőlük, hogy a képviselők hol dolgoztak és mennyit kerestek az elmúlt három évben, valamint az is, hogy most milyen cégekben van „jelentős befolyást biztosító tulajdonrészük”.

Magyar Péter ezt posztjában kedden azzal egészítette ki, hogy “van egy nagyobb és egy kisebb budai lakásom, egy üres telkem a Káli-medencében és egy hat éves Volvom, valamint ugyanannyi megtakarításom, amennyi jelzáloghitelem az ingatlanokon”.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik