Belföld

Büntetnék a lógós honatyákat

A Jobbik a parlamenti bizottságokhoz hasonlóan az Országgyűlés plenáris üléseinek lebonyolítását is a képviselők egyharmadának jelenlétéhez kötné, a távol maradó képviselőket pedig akár tiszteletdíj megvonással is büntetné.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke hétfőn, a parlament épületében tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: a Ház mindkét múlt heti ülésnapjának végére csupán egyetlen fideszes honatya maradt a padsorokban. Hozzátette: egy “átlagos vitán” is csak mintegy kéttucatnyi kormánypárti politikus van jelen, holott a házszabály – szankció nélküli előírása – szerint elvileg minden képviselőnek kötelessége részt venni az Országgyűlés ülésein.

A jobbikos képviselő szerint a kormánypárti politikusok távolmaradása még elfogadhatatlanabb annak fényében, hogy a Fidesz-KDNP még egyetlen ellenzéki javaslatot sem engedett napirendre venni. Novák Előd elképesztőnek nevezte továbbá, hogy a parlamenti többség szándékosan Balczó Zoltán jobbikos országgyűlési alelnököt osztotta be a hétfőn éjjel negyed háromig, illetve a kedden éjfél előtt fél órával véget érő ülés levezetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik