Belföld

90 kiló drog, rengeteg pénz, eddig 8 gyanúsított

Police.hu
Police.hu
Az ügyet még nem zárták le, így további gyanúsítottak lehetnek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya az elmúlt hetekben csaknem 90 kiló drogot foglalt le, miután elkezdett felgöngyölíteni egy ügyet, ami azzal kezdődött, hogy a NAV pénzügyőrei Letenyénél lebuktattak három csempészt: egy női-férfi testvérpárt és a nő barátját. A police.hu beszámolója szerint a Családi üzelmek című amerikai vígjátékhoz hasonlóan egy lakóautóban Olaszországból hozták a marihuánát. Akkor több mint 60 kilót találtak náluk, ám később az NNI nyomozói diósdi lakhelyükön újabb 8 kilónyi kábítószert, vákuumfóliázó gépet és nagy összegű pénzt is lefoglaltak. A két férfit és a nőt kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nő barátja letartóztatásban van, a testvérpár szabadlábon védekezik.

Police.hu

Az ügy közben átkerült a KR NNI-hez, ahol kiderítették, hogy a három fiatal kapcsolatban állhatott kábítószer-terjesztőkkel. Július 16-án Budapesten és Tiszaföldváron elfogtak öt férfit: egy iraki, egy koszovói, két magyar és egy hontalan személyt éppen akkor, amikor a drog gazdát cserélt volna. Az elfogásoknál, illetve az elkövetőkhöz köthető ingatlanokban a nyomozók több mint 9 kiló marihuánát foglaltak le. (A rendőrség honlapján közzétett fotók szerint egy fegyver is előkerült.)

Police.hu

Az öt férfi közül négyet kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak meg, a hontalant kábítószer birtoklásával. Az egyik magyar és a két külföldi férfi azóta letartóztatásban van. A másik két személy szabadlábon védekezik. A KR NNI tovább folytatja a nyomozást, így nem kizárt, hogy a gyanúsítotti kör bővülni fog. Az eddigi akciókban összesen csaknem 90 kiló drogot foglaltak le, aminek a feketepiaci értéke meghaladja a 200 millió forintot. Ezzel 90 ezer adag piacra kerülését sikerült megakadályozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik