Kultúra

A Simpson család 24 éve megjósolta Kamala Harris elnökségét a rajongók szerint

BRENDAN SMIALOWSKI / AFP
BRENDAN SMIALOWSKI / AFP
A sorozat írója is reagált: büszke lesz, ha jóslata valóra válik.

A keményvonalas Simpson család-rajongók már-már rutinosan nyúlhatnak a sorozathoz, amikor az egész világot lázban tartó események történnek, zavarba ejtően sok dolgot jósolt meg már ugyanis a sitcom évekkel, évtizedekkel azelőtt, hogy bekövetkeztek volna. A rajongók szerint most is egy ilyen történik: a közösségi oldalakat elárasztották azok a posztok, amelyek szerint a Simpson család megjósolta azt, hogy Kamala Harris elnök lesz.

Joe Biden amerikai elnök vasárnap jelentette be, hogy visszalép az elnökjelöltségtől, és jelenlegi alelnökét, Harrist támogatja. Ha a Simpson-jóslatok alapján működne a világ, Harris akár elnök is lehetne, a 2000-ben bemutatott Bart To The Future című részben ugyanis a rajongók szerint egyértelmű utalások vannak erre: az epizódban Lisa Simpson lesz az amerikai elnök, és kísértetiesen hasonló külsővel jelenik meg, mint Harris 2021-ben, amikor beiktatták alelnökként.

A hasonlóságot nem most fedezték fel először, hanem már 2021-ben, amikor Harris alelnök lett, ám a jelenlegi helyzet még pontosabban igazodik a sorozatban látottakhoz.

A rajongói posztokkal kapcsolatban megszólalt maga Al Jean, a Simpson család írója is, aki ugyancsak posztolta a képet, és azt írta:

»Simpson-jóslatok«, amelyeknek büszkén vagyok a része.

A 35 éve futó sorozat több dolgot is megjósolt már: többek közt a Titan tengeralattjáró tragédiáját, a Trónok harca végét, és Donald Trump elnökké választását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik