Forma-1

Lando Norris a tavaly összetört Herendi mintájával díszített sisakban versenyez a Hungaroringen

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Lando Norris Herendi díszítésű sisakban vesz részt a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

A brit pilóta egy életre megtanulta, hogy milyen is egy Herendi porcelán, mert a 2023-as trófeát véletlenül eltörte. A dobogóhoz ugyanis úgy csapta oda a pezsgős üvegét, hogy lebucskázott a porcelánból készült díj, így Max Verstappen csak hetekkel később kapta meg az utólag gyártott, hibátlan trófeát. Talán épp ennek köszönhető, hogy egy kooperáció keretein belül Herendi mintájú sisakban száguldozik majd.

Megtiszteltetés, hogy velem dolgozik közösen a Herendi Porcelán, és ezt a kézzel festett mesterművet megkaptam. Amikor találkoztunk, tudtuk, valami különlegeset szeretnénk, hát ez az lett. Szívem mélyéről köszönöm nektek (és bocsánat a tavalyiért)

– írta Norris az Instagram-oldalán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lando Norris (@landonorris) által megosztott bejegyzés

Norris mellett Esteban Ocon is egy ugyanilyen sisakot kapott, de a francia pilótának sokkal szebb emlékei lehetnek a Hungarorinről. Ez volt ugyanis 2021-ben az a helyszín, ahol pályafutása során először nyert futamot.

Vasvári Tamás / MTI Lando Norris, a McLaren brit versenyzõjének egyedi, herendi motívumokkal díszített bukósisakja a Herendi Porcelánmanufaktúra sajtótájékoztatóján.

A Magyar Nagydíjra július 19-21 között kerül sor a Hungaroringen.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik