Forma-1

Norris a pezsgőzésnél eltörte Verstappen 15 milliós herendijét

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Max Verstappen megállíthatatlan: a Forma-1 kétszeres világbajnoka hatalmas fölénnyel verte a mezőnyt a Magyar Nagydíjon, és ezzel zsinórban hetedik futamgyőzelmét aratta, amivel 110 pontra növelte az előnyét csapattársa, a mostani futamon harmadikként záró Sergio Pérez előtt.

A Hungaroringen a dobogósoknak hagyományosan herendi porcelánok járnak, amelyek értéke egyenként 15 millió forint. Annak rendje és módja szerint Verstappen, a második helyezett Lando Norris, majd Pérez is megkapta a vázát, aztán jöhetett a felszabadult pezsgőzés.

Norris azonban kissé figyelmetlen volt: odavágta a pezsgőjét a dobogóhoz, amitől a dugó kirepült, a nedű pedig ömlött is ki az üvegből, igen ám, de Verstappen herendije az ütéstől leszédült a pódiumról, és összetört. A McLaren később bocsánatot kért Verstappentől, illetve a Red Bulltól az eset miatt.

A porcelánok nagyjából hat hónapig készülnek, de Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója azt mondta, fel vannak készülve arra az eshetőségre, ha valaki összetöri, írta Mészáros Sándor Forma-1-es újságíró a Twitter-oldalán.

Úgyhogy Verstappennek nem kell pillanatragasztóval nekiesnie a vázának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik