Nagyvilág

Trump merénylője két évvel ezelőtt még egy vagyonkezelő reklámjában szerepelt

Miután az FBI szombaton megnevezte a Donald Trump elleni merénylet elkövetőjét, a világ azon nyomban kutatni kezdte, hogy ki volt valójában Thomas Matthews Crooks, mi vitte rá a húszéves fiatalt arra, hogy a volt amerikai elnök életére törjön.

Crooks motivációjára napokkal a merénylet után sem derült fény, az interneten azonban mindenféle fél- vagy álinformáció kapott szárnyra a személyével kapcsolatban. Ezek közül kiemelendő egy, tekintve, hogy annak igazát egy amerikai vállalat is megerősítette. Terjedni kezdett ugyanis egy reklámvideó, amely egyik szereplőjeként sokan Crookst azonosították. A felvétel csak terjedt, látszólag senki nem törődött azzal, hogy hiteles-e az anyag, míg nem maga a válllalat állt elő egy hivatalos közleménnyel – szúrta ki az rtl.hu.

A Black Rock vagyonkezelő cég még 2022-ben forgatott egy reklámfilmet, amiben pedagógusoknak hirdettek különböző nyugdíjlehetőségeket. Az ominózus film a Bethel Park Gimnáziumban forgott, mivel itt tanított a cég egyik ügyfele. És ide járt iskolában ebben az időben Thomas Matthew Crooks is, azt pedig, hogy ő szerepel a videóban, a Black Rock is megerősítette.

A cég közölte, hogy a felvételt és a nyersanyagokat elérhetővé teszik a nyomozóhatóságok számára, magát a filmet azonban többé nem sugározzák. Az internet mindenesetre tele van vele.

@dailymail BlackRock, the world's largest money manager, said it had removed one of its ads from 2022 that featured Thomas Matthew Crooks, the 20-year-old identified by authorities as the man who shot at and injured former President Donald Trump. The company told Reuters that Crooks was a student who was briefly seen in the ad and was not paid for his appearance. "In 2022, we ran an ad featuring a teacher from Bethel Park High School, in which several unpaid students briefly appeared in the background, including Thomas Matthew Crooks," the company said in a statement to Reuters. Crooks graduated from Bethel Park High School in 2022 and was reported that year to have received a $500 award from the National Math and Science Initiative. #trump #trump2024 #biden #biden2024 #politics #trumprally #joebiden #republican #democrat #republicans #democrats ♬ original sound - Daily Mail

Ajánlott videó

Olvasói sztorik