Belföld

166 embert vert át, és 15 milliót kaszált egy autókat, quadokat, jetskiket hirdető fiatal

Vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki 166 embert húzott le három társával járműhírdetésekkel.

A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a visszaeső férfi 2022 novemberében kitalálta, hogy az egyik közösségi oldal adok-veszek alkalmazásában motorkerékpár, autó, quad, jetski, bobcat és egyéb munkagépek eladására vonatkozó valótlan hirdetésekkel fog pénzt szerezni.

A csalássorozatba bevonta három ismerősét – köztük egy testvérpárt – is, akik vállalták, hogy a bankszámlájukon fogadják az áldozatoktól való utalásokat, majd a nekik ígért részesedés levonása után azt készpénzben felveszik és átadják az ötletgazdának.

A férfi ezzel a módszerrel 166 embert vert át, akiktől néhány ezer forinttól egészen 850 ezer forintig terjedő összegeket csalt ki, amivel közel 15 millió forint kárt okozott összesen. A kaposvári rendőrök tavaly júliusban csaptak le a férfire, aki azóta is letartóztatásban van.

A húszas éveiben járó férfire, és a neki 59 csalásban segédkező társával, és egy másik – felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló – szintén bűnsegédként közreműködő férfire letöltendőt, a negyedik terheltre pedig felfüggesztettet kértek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik