Sport

„Remélem, nagyszerű vasárnap vár a spanyolokra” – az Eb-döntő mellett Alcaraz is finálét vív Wimbledonban

ANDREJ ISAKOVIC / AFP
Carlos Alcaraz ünnepel, a tavalyi győzelem után ismét döntős Wimbledonban
ANDREJ ISAKOVIC / AFP
Carlos Alcaraz ünnepel, a tavalyi győzelem után ismét döntős Wimbledonban
A címvédő spanyol Carlos Alcaraz négy játszmában legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet a wimbledoni teniszbajnokság pénteki férfi egyes elődöntőjében, így bejutott a vasárnapi fináléba.

A harmadik helyen kiemelt Alcaraz nem kezdett jól, hamar 5:2-es hátrányba került, ám innen rövidítésre mentette a játszmát, ebben viszont simán, 7-1-re alulmaradt. A folytatásban a címvédő magára talált, brékkel 4:1-re elhúzott, ezt az előnyét pedig végigvitte a szetten, azaz egyenlített.

A harmadik felvonásban Alcaraz 1:1-nél vette el Medvegyev adogatását, és ezúttal sem tudott ebből visszajönni az orosz riválisa. A negyedik szett két brékkel indult, 3:3-nál pedig Alcaraz megint villant. Medvegyev igyekezett jobban összpontosítani, megmenteni az összecsapást, ám a 21 éves spanyol sztár változatlanul magabiztos volt, így szűk három óra alatt bejutott a döntőbe.

Alcaraz egy győzelemre van attól, hogy csatlakozzon Boris Beckerhez és Björn Borghoz, akik az 1968-ban kezdődő Open-érában még 22 éves koruk előtt többszörös wimbledoni bajnokok lettek.

Ráadásul Alcaraz 21 évesen és 68 naposan a második legfiatalabb játékos, aki egy szezon alatt bejutott a Wimbledon és a Roland Garros döntőjébe. Erre eddig csak Rafael Nadal volt képes 2006-ban, 20 évesen és 34 naposan.

A spanyol csillag 2022-ben a US Openen és a múlt hónapban a Roland Garroson diadalmaskodott.

Szerintem nagyszerű mérkőzést játszottam, kipróbáltam mindent a hosszabb labdamenetektől a gyors befejezésig. Remélem, nagyszerű vasárnap vár a spanyolokra, tudván, mi vár ránk aznap a futball Európa-bajnokságon

– nyilatkozta a győztes.

Hozzátette, a szombati napon golfozni fog, mert bár nagyon rosszul játszik, de az segít kitisztítania a fejét és akkor nem gondol a teniszre. Vasárnap pedig következhet Novak Djokovic.

Wimbledon, férfiak, elődöntő

Carlos Alcaraz (spanyol, 3.) – Danyiil Medvedev (orosz, 5.) 6:7 (1-7), 6:3, 6:4, 6:4

Novak Djokovic (szerb, 2.) – Lorenzo Musetti (olasz, 25.) 6:4, 7:6 (7-2), 6:4

Kapcsolódó
Djokovic újabb lépést tehet a halhatatlanság felé
Vasárnap megismétlődik a tavalyi, Alcaraz elleni döntő Wimbledonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik