Belföld

Jogerősen hat évet kapott a nő, aki WC-nek használt vödörbe fojtotta az újszülött kisfiát

Jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte  a Pécsi Ítélőtábla azt a 34 éves nőt, aki 2022-ben megölte újszülött csecsemőjét Kaposhomokon. A Pécsi Ítélőtábla közleménye szerint a nő feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A táblabíróság közleményében azt írták, hogy a somogyi településen élő, tette elkövetésekor 34 éves, kétgyermekes anya 2022 februárjában fiút szült egy WC-nek használt felmosóvödörbe.

Az enyhén értelmi fogyatékos nő nem kért segítséget az akkor éppen alvó élettársától, így mire a férfi felébredt, és tudomást szerzett a történtekről, a kisfiú megfulladt a vízzel, vizelettel és ürülékkel teli vödörben. A első fokon korábban eljárt Kaposvári Törvényszék tavaly októberben az anyát 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben találta bűnösnek, és úgy határozott, hogy a hat év börtönre ítélt nő feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és a védője felmentésért benyújtott fellebbezése folytán eljáró táblabíróság a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és azt helybenhagyta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik