Belföld

Két gyermeket is szült egy éveken át prostitúcióra kényszerített tinilány

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azt a három embert, akik 2017-től éveken át prostitúcióra kényszerítettek egy 14 éves lányt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a fiatal lány 2017-ben találkozott a nála tíz évvel idősebb férfivel, akibe beleszeretett, majd hozzá költözött. Néhány hónap elteltével a fiú és édesanyja a fiatal lányt azzal fenyegették meg, ha nem megy el prostituáltként dolgozni, el kell hagynia a házat.

A vádlottak meghatározták a lánynakk, hogy hetente hat napot kell dolgoznia Nyírbátorban a vasútállomáson és Baktalórántházán az országúton, a keresményét pedig át kell adnia. A harmadik vádlott – az anya korábbi élettársa – alkalmanként a lány szállításában vett részt.
Ha a fiatal lány nem kereste meg a számára meghatározott összeget, vagy ellenkezett, a vádlottak puszta kézzel és seprűnyéllel bántalmazták, veréssel fenyegették.

Ez idő alatt a fiatal lány két gyermeket szült, de a prostitúciót terhesen és közvetlenül szülés után is végeznie kellett. A lány több mint három éven keresztül több millió forintot keresett, amit a vádlottak feléltek. A kamasz akkor tudott elmenekülni, amikor érzelmi kapcsolatot alakított ki egyik kuncsaftjával, aki magához költöztette. A főügyészség hat év fegyházat kért az anyára és a fiára előkészítő ülésen történő beismerésük esetére, míg a szállításban segítséget nyújtó férfivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik