Belföld

Három évet kapott a disznóvágáson berúgó férfi, aki kést vágott felesége hátába a kétéves gyermekük előtt

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt három év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a 30 éves csobaji  férfit, aki tavaly november végén, disznóölés után belevágta a csontozókést, és a villát a feleségébe a kétéves gyermekük előtt.

A férfi disznóölést tartott tavaly november végén a családi házukban, és alkoholt fogyasztott. A disznóvágás után kóstolót vitt az ismerőseinek, majd a kocsmában tovább italozott. A vádirat szerint a neje este felhívta, hogy most már inkább maradjon a kocsmában, és ne menjen részegen haza. Amikor a férfi hazaért a presszóból, akkor ismét szóváltásba keveredett a feleségével vacsorakor.

Az asszony ugyanis sérelmezte az ittasságát, és felrótta nekik a párkapcsolati problémáikat. A férfi ezen felháborodott, és amikor a feleség elfordult tőle, hogy a kisgyerekükre figyeljen, akkor összefogta a csontozókést és a villát, a feje fölé emelte és azokat eldobva belevágta felesége bordái közé.

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint az asszony erős fájdalmat érzett, rosszulléte miatt fel akarta hívni édesanyját, de a férje ezt megpróbálta megakadályozni, és igyekezett enyhíteni a sérülés súlyosságát. A feleség végül kiment az épületből, és értesítette a mentőket, akik kórházba szállították. A nő a cselekmény miatt közvetlenül életveszélyes sérülést szenvedett el, amely életmentő műtéti beavatkozást igényelt.

A férfi először azt állította, hogy a felesége elcsúszott és beleesett a késbe és a villába is. Később viszont már elismerte a felelősségét, ás azt állította, hogy nem akarta megsebesíteni a nejét.

A büntetés kiszabásakor a törvényszék enyhítő körülményként értékelte a családfő beismerését, büntetlen előéletét, azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, valamint, hogy tettét őszintén megbánta, amelynek elkövetése miatt depresszív állapotba került.

Ezzel szemben súlyosító körülményként értékelte a törvényszék a férfi ittas állapotát és a tényt, hogy közeli hozzátartozója sérelmére követte el a cselekményt, emellett kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik