Nagyvilág

Silvio Berlusconiról nevezik el Milánó legnagyobb repülőterét

Alberto PIZZOLI / AFP
Alberto PIZZOLI / AFP
Silvio barátom, egy nagyszerű üzletember, egy nagyszerű milánói polgár és egy nagyszerű olasz emlékére – méltatja elődjét Matteo Salvini, Olaszország jelenlegi közlekedési minisztere.

Hamarosan átneveztik Milánó, és egyben Európa egyik legnagyobb repülőterét, a Malpensai repülőteret. A reptér ezentúl az Olaszország korábbi miniszterelnöke iránti tiszteletből Silvio Berlusconi nevét fogja viselni – közölte Matteo Salvini, Olaszország közlekedési minisztere a Reuters szerint.

A tavaly nyáron, 86 éves korában elhunyt Berlusconit négy alkalommal is megválasztották olasz miniszterelnöknek az általa alapított Forza Italia nevű párt élén, de a modernkor egyik legmegosztóbb alakjának számít hazájában.

Salvini még pénteken, egy dél-olaszországi konferencián jelentette be hírt, hogy a polgári légiközlekedési hatóság jóváhagyta a Milánó környéki Lombardia régió kérelmét, hogy a Malpensa repülőteret az ország pénzügyi fővárosából származó Berlusconi tiszteletére nevezzék át.

„Mivel a végső döntést a közlekedési miniszter hozza meg, tényleg úgy gondolom, hogy ez meg fog valósulni” – mondta Salvini, a jobboldali Liga párt vezetője, aki egyben Berlusconi régi szövetségesének is számít.

Silvio barátom, egy nagyszerű üzletember, egy nagyszerű milánói polgár és egy nagyszerű olasz emlékére

– posztolta később Salvini X-en egy Berlusconit és a malpensai repülőteret ábrázoló fotó társaságában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik