Belföld

Összekapcsolta volt párja telefonját a sajátjával, figyelte a nő titkait, és bosszúból még az egyetemről is kiíratta

Módszeresen zaklatta a volt élettársát egy Fejér megyei férfi a szakításuk után. A férfi rendszeresen üzenetekkel bombázta a nőt, és ott szúrt ki vele, ahol csak tudott. A Székesfehérvári Járási Ügyészség tiltott adatszerzés bűntette és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé az elkövetőt.

Gácser Zsuzsanna Ágnes, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a férfi 2022 júliusáig volt élettársi kapcsolatban a későbbi áldozatával, akit rendszeresen zaklatott a szakításuk után: e-maileket, Messenger üzeneteket küldött, illetve az otthonánál is kéretlenül megjelent.

A nő fényképének felhasználásával létrehozott egy profilt a közösségi oldalon, és azon a becsület csorbítására alkalmas kijelentéseket tüntetett fel az áldozat telefonszámával együtt. De olyan is előfordult, hogy szegeket és csavarokat helyezett a volt élettársa kocsijának a gumiabroncsaiba, tudva azt, hogy a nő rendszeresen ingázik a munkahelye és a lakóhelye között. Az idegen tárgyak elhelyezésével a közlekedési baleset kialakulásának a kockázata megnőtt, a közlekedés biztonsága csökkent.

A vádirat szerint a férfi megszerezte az exe telefonját is, és arra távoli hozzáférést biztosító programot telepített, a készüléken a gyári beállításokat visszaállította, ezáltal volt élettársának valamennyi, telefonon tárolt személyes adata, fényképfelvétele törlődött. Ezen kívül a férfi összekapcsolta a nő telefonját a saját telefonjával, és így megszerezte a volt párja adatait és jelszavait azért, hogy megtudja az exe magántitkait, üzenetváltásait, levelezéseit, tartózkodási helyét.

De még ez sem volt elég neki. Tavaly júniusban az exe adatainak felhasználásával megszüntette volt élettársa egyetemi hallgatói jogviszonyát is, illetve megszerezte a nő  bankkártyájának adatait is és azokat jogtalan haszonszerzési céllal felhasználta és internetes vásárlást próbált indítani. A büntetlen előéletű férfi tagadta a bűncselekmények elkövetését. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik