Élet-Stílus

„Icukához meg Mancikához nem tudok hozzászólni” – Náray Tamás elmondta, miért hagyta ott az Instagramot

Fábián Bori / VIASAT3
Fábián Bori / VIASAT3
Azt szeretné, ha olyan emberek követnék, akik ismerik a munkásságát.

A Ki vele! hétfői adásának témája a határhúzás és a nemet mondás volt. A beszélgetés során Náray Tamás elmondta, miért döntött úgy, hogy redukálja Instagram-jelenlétét.

Én nem tudom magamévá tenni azt a dolgot, mintha egy buszmegállóba kiállnék és vadidegen emberekkel megbeszélném az életemet

– magyarázta az egykori divattervező, akit ma már elsősorban festőként és regényíróként jegyeznek. Náray a Facebookon zárt csoportot üzemeltet, de már annak is 80 ezer tagja van.

„Az Instagramon 280 ezer követőm volt, de azt leadtam, elköszöntünk egymástól. A felhasználónevemet nyilván megtartottam, mert nem szeretném, ha Horváth Józsefné bejelentkezne Náray Tamásként, és ott mindennek elhordana. Most ott is 80 ezer ember van körülbelül, ebben is van mindenféle, úgyhogy ezt is elkezdtük leválogatni, hogy lehetőség szerint az olvasóim maradjanak ott, vagy azok az emberek, akiknek az a céljuk, hogy a könyveimet elolvassák” – fogalmazott az író, majd azt is elmondta, miért fontos számára, hogy a követői ismerjék a munkásságát.

Mert hozzájuk tudok szólni. Icukához meg Mancikához nem tudok hozzászólni, mert nincs közös felületünk. És ez nem fönt meg lent, ez lehet mellérendeltség is, csak nekünk nincs közös felületünk. Ez egy határvonal. Mert hogyha nem olvasta egy könyvemet és nem látta egy képemet sem, akkor mégis mi érdekli rajtam? Én ezt így fogom fel.

Náray Tamás azért nem hagyott fel teljesen az Instagramra való posztolással, néhány hetente feltölt egy-egy bejegyzést a profiljára. Legutóbb éppen hétfőn posztolt, akkor egy rajongója levelét osztotta meg, amiben az illető azt tanácsolta neki, festesse be ősz haját, és sürgősen kezdjen el esztétikai arckezelésekre járni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik