Belföld

Öngyilkos ugrott az Alagútról

Leugrott egy férfi a Lánchíd budai hídfőjénél, az Alagút bejáratának tetejéről, és meghalt. Az FN.hu információi szerint öngyilkos akart lenni.

Az I. kerületi Clark Ádám térnél, az Alagút bejárata fölül ugrott le egy fiatalember, aki feltehetően öngyilkosságot akart elkövetni – mondta az FN.hu kérdésére válaszolva a rendőrség.

Az FN tudósítója a helyszínen járt és ennek kapcsán elmondta, hogy két rendőrautó, és egy mentő érkezett a balesethez este hat óra körül és elszállították a holttestet.

A rendőrség azt is hozzátette, hogy a helyszínelők átadták az ügyet az I. kerületi rendőr-főkapitányságnak, vizsgálatot indítottak ez ügyben.

Öngyilkos ugrott az Alagútról 1

Utoljára március elején egy harmincéves fiatalember esett le az Alagút tetejéről, mert fényképezés közben megcsúszott, és ő is meghalt. De hasonló eset -a Heti Válasz tanúsága szerint- 1997-ben, 1998-ban, 2006-ban és 2007-ben is előfordult.

Számítások szerint kicsi az esélye annak, hogy valaki túlélje a zuhanást, ugyanis 10-15 méter magasról érkezne a betonra. A tragédiák megelőzése érdekében az I. kerületi önkormányzat már megpróbálta szúrós növényekkel, szögesdróttal, és öt nyelven figyelmeztető táblákkal megakadályozni, hogy kiüljenek az emberek a tető szélére. Ezt kétszer kellett felállítani, ugyanis volt, hogy ellopták. Ettől függetlenül időről időre bekövetkezik a szerencsétlenség. Ezen az sem változtat, hogy a Clark Ádám térről kamera figyeli a helyszínt, ugyanis nincs szankció arra, ha valaki kiül a párkányra.

A területet hasznosításáról számos terv született. Az 1800-as években építettek egy öntöttvas vázú pavilont az Alagút-tetőn, de az első világháború előtt elbontották. Aczél Péter I. kerületi főépítész pedig egyszer azt nyilatkozta, hogy egy vendéglátó helyet alakítanának ki ott, de erre még nem került sor. De Aczél Péter bizakodóan mondta a Heti Válasznak, hogy “ez a terv olyan szép, hogy nem hiszem, hogy lenne olyan akadály, amellyel ne tudnánk megbirkózni. Nem sok idő múlva, kávézás közben, innen szeretnék gyönyörködni barátaimmal Budapestben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik