Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani most ugyan nem volt semmilyen életveszélynek kitéve, legfeljebb egy kiadós gyomorrontásnak, mégis ember legyen a talpán, aki hozzájuk hasonló tettre szánja el magát: ínycsiklandónak nem nevezhető rovarreggelit fogyasztottak el a srácok élő adásban és Feri bizonyult a legbevállalósabbnak.
A jövőbe tekintettek a Class FM reggeli show-jának műsorvezetői és eljátszottak a gondolattal, miszerint pár év múlva az éttermek étlapjain az ízeltlábúak és bogarak lesznek a legkülönlegesebb fogások. Csiki Sándor gasztroblogger és étel stylist segítségével Balázs, Feri és Jani a gondolati szinten túljutva, saját ízlelőbimbóikkal is kipróbálhatták, milyenek a – valljuk be őszintén – nem túl bizalomgerjesztő étkek. A fiúk sáskából, szöcskéből és kövér cserebogárból készült falatkákat ízlelgettek, és a kezdeti húzódzkodás után a bátorság jegyében telt a kóstolás. A legmerészebbnek Feri bizonyult, akinek volt már némi tapasztalata a témában.
„Amikor Kambodzsában jártam, már átéltem ezt az érdekes élményt, de bevallom, autentikus keretek között könnyebben rávettem magam a kóstolóra, mint ma. A megszokott európai íz-világtól nagyon különböztek ezek az ételek” – árulta el Feri, aki szerint fejben dől el minden. „Agyban kell eldönteni, hogy gyakorlatilag ezek a kis ízeltlábúak is élelmiszernek számítanak és ugyanúgy meg lehet őket enni. A szöcskének és a sáskának amúgy egy erősen túlsütött szalonnára emlékeztetett az íze. De biztos, ami biztos alapon a rovarreggelire leküldtem azért egy szendvicset is” – tette hozzá nevetve a műsorvezető, aki Balázzsal együtt bátran, szósz nélkül fogyasztotta el az egzotikus fogásokat.