Belföld

Elgázoltak egy kerékpárost

Életét vesztette egy kerékpárral közlekedő férfi Makón; az idős embert egy szabályosan haladó autós ütötte el, aki egy ittas sofőr által okozott baleset következtében sodorta el a biciklist.

Egy ittasan vezető 53 éves makói férfi egy kereszteződésben jobbra kanyarodott, ám közben a járművével áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol nekiütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsinak. A vétlen autó, amelyet egy 37 éves makói nő vezetett, az oldalirányú ütközéstől jobbra sodródott, s elütötte az ott kerékpározó, szintén helybéli lakost – ismertette a hétfői baleset körülményeit Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A hetvenéves férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A mentők a szegedi Újklinika traumatológiai osztályára szállították, de a gyors orvosi beavatkozás ellenére a kórházba szállítást követően életét vesztette. A Makói Rendőrkapitányság az 53 éves férfival szemben halált okozó ittas járművezetés büntette megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik