Belföld

Kövér: ez a választás az utolsó esély

Kövér László szerint ha a szocialisták győznek az áprilisi országgyűlési választáson, ha a jobboldal számára sikertelen lesz a megmérettetés, az utána következő választásoknak már nem lesz tétje.

„Ez az utolsó esélyünk, ezt csak azért mondom el, azért pengetek ilyen drámai hangokat, nehogy azt higgyük, hogy olcsón adják majd a bőrüket” – mondta a Fidesz országos választmányának elnöke Szombathelyen egy lakossági fórumon. Kövér László úgy fogalmazott: „azért adják el az állam vagyonát, hogy az államnak ne legyen semmi a kezében, azért adják el az országot, hogy évekre, évtizedekre elvonják előlünk azokat a szabad forrásokat, amelyekkel valódi társadalompolitikát lehet csinálni, a gazdaságpolitikán keresztül”.


Hozzátette: azért „zúzzák szét” az oktatási rendszert, nehogy véletlenül kiművelt emberfők sokasága zavarja meg azt a manipulációs gépezetet, amellyel terelgetnek bennünket jobbról balra. És csak így, „ha már ezen mind túl vannak, ha már az állam, a kormány csak báb, amely a romjaiban heverő, eszköztelen, pénz nélküli állam tetején trónol, csak akkor tolhatja egyszer és mindenkorra az 5 százalékos csík a 95 százalékos repülőt” – fogalmazott. Az SZDSZ-re utalva feltette a kérdést, beszélhetünk-e demokráciáról egy olyan országban, ahol egy 5 százalékért küzdő, „szabad szemmel alig látható pártocska” határozza meg, hogy merre van előre.

Kövér László szerint fel kell készülni arra, hogy ha egy hónap múlva is a Fidesz vezet 5-7 százalékkal a biztos pártválasztók körében, szavai szerint „el fog szabadulni a pokol”. A politikus arra szólította fel több száz fős hallgatóságát, hogy személyes példájukkal próbálják meggyőzni, a jó oldalra, vagyis a jelenleg ellenzékben lévők oldalára állítani a bizonytalanokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik